Manchester United 3-0 Ipswich Town

A Vörös Ördögök magabiztosan jutottak a Ligakupa következõ körébe.


Ahogy várni lehetett, több változás is érte a legutóbbi kezdõt, ám a fiatalok közül csak Andreas Pereira kapott lehetõséget, miután hétfõn többek között James Wilson, Sam Johnstone és Jesse Lingard is az U21-es csapatban szerepelt.

 

Bár a találkozó elején leginkább streamvadászatot éltek meg a Fanatikusok, a szerencsések hamar láthattak Pereirától egy ígéretes lövést, ám a 24 méterrõl megküldött labdát fogta a Town kapusa.

 

A 8. percben McGoldrick esett el a manchesteri tizenhatoson belül, de a játék mehetett tovább, nem fújt a játékvezetõ, így - jogosan - elmaradt a büntetõ.

 

A United sokkal többet tartotta a labdát, mint ellenfele, de ezt már le sem kell írni, hiszen Louis van Gaal filozófiájának ez egyik fontos része. Azonban ez a labdabirtoklás ismét nem párosult komoly helyzetekkel, apróbb próbálkozások születtek - beadások, távoli lövések révén - de ezeket könnyedén hatástalanította a vendégek védelme.

 

Ez a védelem egyszer csúnyán bealudt. Daley Blind a szinte már rá jellemzõ hosszú labdával megtalálta Wayne Rooney-t, aki - nyakán egy védõvel - kapura tört és hét méterrõl a kapus alatt be is lõtte a labdát a hálóba. A 23. percben megszerezte a vezetést a Manchester United.

 

 

Talán azt várhattuk volna, hogy a gól miatt feljebb jön az Ipswich, ez azonban elmaradt és továbbra is a védekezés volt az elsõdleges McCarthy csapata számára. 

 

A 33. percben egy, az alapvonalnál elvégzett szabadrúgást kapta Blind a tizenhatos elõterénél, lövését azonban blokkolták a vendégek.

 

Két perccel késõbb a Town végezhetett el szögletet, de nem sikerült bevenni David de Gea kapuját, nem is járt hozzá közel a csapat. Ahogy az egész félidõ során nem járt közel a gólhoz az Ipswich és bár a Vörös Ördögökrõl sem lehet elmondani, hogy sziporkáztak volna, többet tettek a gól érdekében, így megérdemelt vezetéssel mehetett szünetre LvG csapata.

 

A második játékrészre sokkal támadóbb felfogással futott ki a vendég gárda és az elsõ 5-6 perc során többször is eljutott ellenfele tizenhatosához, de a védelem állta a sarat.

 

Az 52. percben McGoldrick baloldali beadásáról késett le éppen Murhpy; nem sok hiányzott ahhoz, hogy elérje a labdát De Gea kapuja elõtt.

 

Három perccel késõbb balról szállt be egy szabadrúgás a kapu elé, Marouane Fellaini röviden tisztázott, az Ipswich így lövéshez jutott, de a védelem blokkolt, Oar próbálkozása pedig már nem jelentett semmilyen veszélyt, maximum a madarakra.

 

Az 58. perc elején Antonio Valencia küldött egy erõs lövést Bialkowski kapujára, a hálóõr azonban védett, a kicsorgó labdát Malarczyk kivágta.

 

Egy órája ment a meccs, amikor kiváló helyrõl lõhetett szabadrúgást a United. A labda mögé Mata és Pereira álltak, utóbbi lõhetett, jobbal eltekerte a sorfal mellett egészen a kapuba, 2-0!

 

 

A 66. percben Herrera átadása után Mata lõtt 20-ról, Bialkowski kapu fölé tolta a lév alá tartó labdát.

 

Van Gaal cserélt, Mata helyett Anthony Martial folytatta, Smalling helyett pedig az a Phil Jones lépett pályára, akinek idén még nem volt tétmeccsen egyetlen játékperce sem.

 

Nem sokat kellett várni Martial elsõ lehetõségére, ám a csatár 16 méterrõl leadott lövése nem talált kaput.

 

Pereira bal szélrõl elvégzett szabadrúgása Fellaini felé szállt, ám nem sikerült komoly veszélyt kialakítani.

 

A 87. percben Valencia lapos centerezését Pereira lõtte kapura, Bialkowski lábbal hárított, a kipattanó pedig nem talált manchesteri játékost.

 

Már a hosszabbításban járt a találkozó, amikor Schweinsteiger felívelt labdáját mellel tette Martial elé Depay, a francia támadó kapura tört és ma is betalált, beállítva a végeredményt, ami 3-0 lett.

 

A felállt védelmet ma sem sikerült könnyedén feltörni, de miután a vendégek feljebb léptek, a United játékosainak sokkal könnyebb dolguk lett és a második játékrészben több olyan jelet láthattak a szurkolók, ami bizakodásra adhat okot.

 

 

Ligakupa, 3.forduló
Manchester United 3-0 Ipswich Town
Old Trafford

 

United: De Gea - Valencia, Smalling(Jones 69.), Blind, Young - Schweinsteiger, Herrera - Mata(Martial 69.), Fellaini, Pereira - Rooney(Depay 81.)
Nem használt cserék: Romero, Darmian,  Carrick, Schneiderlin

 

Ipswich: Bialkowski, Parr, Oar, Malarczyk, Yorwerth, Coke, Bru, Tabb(Toure 75.), Emmanuel, Murphy, McGoldrick
Nem használt cserék: Crowe, Chambers, Maitland-Niles, Kenlock, Pitman, Sears

 

Gólszerzõ: Rooney 23', Pereira 60', Martial 92'

 

Sárga lap: Parr

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!