A Manchester United cáfolja a katari ajánlatot

Egyes hírek szerint egy katari konzorcium titkos tárgyalásokat folytatott a Glazer családdal, és 1.5 milliárd fontot ajánlott a Manchester United egyesületéért, de a klub tegnap cáfolta ezeket a pletykákat.


Köztudott, hogy a Qatar Holding, amely a katari királyi család kezében van, nem sokkal az után, hogy az arab ország elnyerte a 2022-es Világbajnokság rendezési jogát, ajánlatot tett az angol klubért.

 


A tárgyalások középpontjában a vételi ár állt, a Glazer családi egy 2 milliárd fonthoz közelítõ összegre becsüli a klub értékét, ami több, mint amennyit a katari csoport az elõzetes becslései alapján fizetni kívánt.


A Glazer család 800 millió font ellenében szerezte meg a klubot 2005-ben, az összeg nagy részét hitelbõl biztosították, amire a klub eszközei biztosítanak fedezetet. Az adósság jelenlegi mértékét 530 millió font körülre becsülik.


Más sajtóforrások tudni vélik, hogy a Katar mindenképpen szeretné tovább növelni ismertségét a labdarúgás terén, ezért hamarosan vissza fognak térni egy magasabb ajánlattal.

 

Guardian


 


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!