Manchester United 3-0 Sunderland

Juan Mata vezérletével a United könnyedén nyert a Sunderland ellen és a tabella élére állt.


Mivel a Manchester City csúnya pofonba futott bele a White Hart Lane-en, így a United egy esetleges gyõzelemmel a tabella élére ugorhatott. 

 

Louis van Gaal ismét változtatott a középpályán, ezúttal a Michael Carrick-Morgan Schneiderlin kettõs szerepelt a védelem elõtt. Matteo Darmian átment a védelem bal szélére, jobb oldalon pedig Antonio Valencia futhatott fel a támadásokkal.

 

A találkozó elejétõl az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, a Sunderland láthatóan próbált nem hátrányba kerülni, ennek érdekében hamar elkezdték az idõhúzást is.

 

Hat perc telt el a mérkõzésbõl, amikor Darmian tört elõre, beadása kicsit magas volt Anthony Martialnak, de a hosszún Juan Mata összeszedte a labdát, majd megpróbált a védelem mögé ívelni, de túlságosan hosszúra sikeredett az átadása.

 

Két perccel késõbb Mata 16-os sarkáról elvégzett szabadrúgását blokkolta a vendég védelem, majd Carrick labdaszerzése után Memphis Depay elõretörése zárult eredménytelenül.

 

Tizenegy perc kellett ahhoz, hogy David de Geának játékba kellett avatkoznia, ekkor az egykori manchesteri, John O'Shea fejelt, a kapus könnyedén fogta a próbálkozást.

 

Az elsõ negyedóra végén az addig legígéretesebb próbálkozást jegyezhettük fel, Mata 17 méterrõl lõtt, Pantilimon azonban léc fölé tolta a játékszert.

 

Egy perccel késõbb a hórihorgas kapus a büntetõterületen kívül fogta meg a labdát, amiért szabadrúgás járt a Vörös Ördögöknek. Ezt is Mata végezte el, ám ezúttal sem sikerült veszélyesre a pontrúgás.

 

Van Gaal csapata fölényes labdabirtoklást mutatott ezen a találkozón is, bár az látszott, hogy nem a legmagasabb iramot diktálták a játékosok.

 

Alig telt el a félidõ fele, amikor a Sunderland veszélyeztetett. Lens harcolt meg a labdáért a hazai tizenhatoson belül, lövését azonban blokkolta De Gea.

 

Nem sokkal ezután egy, a védelem által tisztázott labdát szedett össze Wayne Rooney, aki kiválóan fordult le emberérõl, kapu felé tört, majd átjátszotta a labdát Martial felé, ám egy védõ menteni tudott. A labda Memphis elé került, a holland lövését sikerült szögletre tolnia Pantilimonnak.

 

A szünet elõtt újabb szabadrúgáshoz jutott a manchesteri gárda, de ezúttal már Depay végezte el azt, az eredmény ugyanaz lett, mint a korábbi Mata-próbálkozásoknál.

 

Négy perc hosszabbítás következett, melynek végén Daley Blind ívelt fel Mata felé, a spanyol nagyszerûen kezelte le a labdát, majd centerezett, érkezett Memphis, aki közelrõl a kapuba kotorta a játékszert, 1-0 a Unitednek.

 

 

Szerencsére a Fekete Macskáknak nem sikerült kapott gól nélkül megúszniuk az elsõ játékrészt, így várhatóan kicsit jobban kinyílnak a második 45 percre.

 

Szünet után 35 másodperc kellett, hogy a United újabb gólt szerezzen. Mata átadása után Martial cselezgetett a tizenhatoson belül, majd erõsen kapu elé lõtt, Rooney térdérõl pedig a hálóba pattant a labda, 2-0 a Unitednek.

 

 

Két remek gól a lélektanilag a lehetõ legjobbkor.

 

Öt perc kellett a Sunderlandnek, mire kezdett magához térni. Egyre feljebb léptek a játékosai és lövésekig is eljutottak.

 

M'Vila szabadrúgása után nagy kavarodás alakult ki a manchesteri kapu elõtt, végül O'Shea kotorta kapura a labdát, De Gea azonban lábbal hárított. Pillanatokkal késõbb Chris Smallingnak kellett mentenie a csereként beállt Fletcher elõl, majd Van Anholt kapott 'forintos' labdát, lövését azonban De Gea ismét lábbal hárította.

 

A 62. percben Rooney jobboldali beadása centikkel szállt el Memphis feje felett, öt percre rá pedig óriási helyzet alakult ki a vendégek kapuja elõtt. Martial fordult le védõjérõl és Depay-jal együtt rohanhattak egy hátvéddel szemben. A francia csatár Memphis-hez passzolt, aki hatalmas helyzetben a kapusba lõtt, maradt a 2-0.

 

Húsz perc volt hátra, amikor Valencia beadását Martial fejelte fölé, ezt követõen pedig Mata 17 méteres lövését tolta szögletre a jobb alsó sarok elõl.

 

A találkozó végére maradt még egy gól, Ashley Young beadása után Juan Mata lõtt a sunderlandi kapuba, amivel beállította a végeredményt.

 

 

Premier League, 7. forduló
Manchester United 3-0 Sunderland
Old Trafford

Vezette: Mike Jones

 

United: De Gea, Valencia, Smalling, Blind(Jones 73.), Darmian, Schneiderlin, Carrick(Schweinsteiger 67.), Mata, Rooney, Memphis(Young 77.), Martial
Nem használt cserék: Romero, Herrera, Fellaini, Pereira

 

Sunderland: Pantilimon, Jones, Van Aanholt, O'Shea, Kaboul, Cattermole, M'Vila, Johnson(Fletcher 46.), Toivonen(Larsson 70.), Lens, Borini
Nem használt cserék: Gomez, Defoe, Coates, Yedlin, Mannone

 

Gólszerzõ: Depay 45', Rooney 46', Mata 90'

 

Sárga lap: Jones illetve -

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!