Van Gaal kilátása a csúcsról

A Sunderland ellen könnyedén, 3-0-ra megnyert mérkõzés után, melynek köszönhetõen a csapat a bajnokság élére ugrott, Louis van Gaal az MUTV riporterének adott nyilatkozatában a következõket mondta.


A tabella élén

 

"Ha jól emlékszem a tavalyi szezon ezen szakaszában a bajnokság 13. pozíciójában voltunk, így most egy rendkívül boldog edzõ vagyok."

 

Jókor szerzett gólok

 

"Igen, de el kell hogy mondjam, az ellenfél sokat húzta is az idõt, melyet a bíró nem szankcionált. Így ez a saját maguk büntetése volt."

 

Memphis és Rooney elsõ találata a 2015/16-os szezonban

 

"Örülök neki, de nem teszek különbséget gól és gól között. Csapatként kell gólokat szereznünk. Azonban hogy ki szerzi, nem igazán fontos. Le kell gyõznöd az ellenfeleidet, és amikor egyel többet szerzel, mint az ellen, akkor vagy gyõztes. Errõl szól a játék."

 

Martial nem szerzett gólt, de gólpasszt adott Rooney-nak

 

"Nagyon elégedett vagyok Anthony teljesítményével, mert õ nem csak gólvágó. Õ is csak egy opciónk a támadásokhoz. Ezen felül gólokat készít elõ. Így sokkal fontosabb számunkra, mint ahogy azt az érkezése elõtt gondoltam."

 

A gólarány dominanciát tükröz

 

"Igen, azt gondolom. Nagyon örültem a szurkolóknak. A második félidõben uraltuk a játékot. Remélem a rajongóknak is elnyerte a tetszését. Nagyon elégedett voltam a harmadik góllal, mert ez tükrözte a játékunkat."

 

 

Három gól három egymást követõ mérkõzésen. Mi változott a szezon korábbi részéhez képest?

 

"Részben a szerencsének is köszönhetõ, de higgadtabban bánunk a labdával, és jobb döntéseket hozunk a harmadik, és a negyedik szakaszban. De szükséged van a szerencsére is, és a megfelelõ pillanatban megfontoltabbak a játékosok. Memphis fantasztikus gólt szerzett, de a legnagyobb helyzete a második lehetõsége volt, és akkor nem volt kiegyensúlyozott."

 

Kemény versenyfutás áll a csapat elõtt

 

"Igen, nem csak a Bajnokok Ligája miatt, hanem meg kell tartanunk a vezetõ helyünket a bajnokságban, mivel legközelebb az Arsenal ellen lépünk pályára idegenben. Rendkívül nehéz mérkõzés lesz, de sikerült tavaly nyernünk ott, és így reménykedünk idén is."

 

A menedzser ezt követõen a meccs utáni sajtótájékoztatón még a következõket mondta el:

 

További nyilatkozata Martialról

 

"Mit is akarok egy csatártól, azt, hogy egy támadási variációként szerepeljen. Ha kell, hátra fusson gólokat elõkészíteni, majd vissza elõre. Nem csak ez az összes jellemzõje egy csatárnak, de Anthony Martial ma ezt végrehajtotta. Így különösen elégedett vagyok a teljesítményével, de még ennél is jobb lehet, és a többi játékos is az lesz."

 

 

"Ez az amiért nem akarok többet beszélni az egyéni képességeirõl, mert mindig van valami, amin javíthatsz. Amikor azt elmondom melyik játékos miben tud még javulni, a média azt sem tudja mi is történik valójában, és ez is a menedzser hibája lesz."

 

Bárkit legyõzhetünk

 

"Következõ héten az Arsenal vendégei leszünk, és úgy vélem, hogy õk az egyik legnehezebben legyõzhetõ csapat az angol bajnokságban, de tavaly már nyertünk ott, így idén is lehetségesnek tartom. Azt gondolom, hogy a Manchester United minden csapat ellen képes gyõzni, de szükséged van a szerencsére is, és ma Fortuna mellénk állt az elsõ félidõ utolsó percében. Természetesen egy gyönyörû gól volt, de csak az utolsó percben esett. Ez többé-kevésbé büntetés volt a Sunderland számára, amiért húzták az idõt már az elsõ félidõben."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!