Manchester United 2-1 VfL Wolfsburg

Juan Mata tündöklésének is köszönhetõen a Vörös Ördögök hátrányból nyertek a Wolfsburg ellen.


Nem sok változás történt a manchesteri kezdõcsapatban a hétvégi bajnokihoz képest, egyedül Bastian Schweinsteiger volt új arc, aki a sérült Michael Carricket váltotta.

 

Tehát erõs kezdõvel álltak fel a Vörös Ördögök, ám hamar hátrányba kerültek. Egy gyenge középpályás védekezás után Caligiuri robogott el a jobb szélen, passzolt Kruséhoz, aki csodálatos labdát tett vissza társához. Az olasz teljesen üresen kapta a játékszert és kilenc méterrõl nem is hibázott. Bár David de Gea még beleért a lövésbe, hárítani nem tudott, 0-1 a 4. percben.

 

Kellett 10 perc, amíg összeszedte magát a hazai csapat, ám amint ez sikerült, úgy egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét. 

 

Az elsõ komoly lehetõség Juan Mata elõtt adódott, Matteo Darmian beadása után a spanyol játékos egy csel után a hosszú felsõt célozta meg, de Dante nagyot mentett fejjel.

 

A 14. percben Anthony Martial tört be a tizenhatosra, majd a hosszút nézte ki magának, de próbálkozása nem volt elég pontos, így a labda elkerülte a kaput.

 

Nem sokkal késõbb Mata és Schweinsteiger is lövéssel kísérleteztek, ám egyiküknek sem sikerült betalálniuk.

 

A 26. percben mindkét kapu veszélybe került. Elõbb Arnold beadását mentette Smalling Dost elõl, majd Rooney indította zseniálisan Martialt, aki jobb szélrõl befelé tört, laposan centerezett, a labda Rooney-hoz került, aki azonban üresen, hét méterrõl, óriási helyzetben csúnyán kapu fölé bombázott.

 

Két perccel késõbb Mata ívelt kiválóan Memphis Depay elé, a holland fejesét azonban Benaglio könnyen fogta.

 

A 33. percben járt a találkozó, amikor Mata remek csele utáni lövése Caligiuri kezén irányt változtatott, Kassai Viktor pedig azonnal büntetõt ítélt. A tizenegyest a spanyol támadó magabiztosan lõtte a jobb alsóba, míg Benaglio balra mozdult; 1-1!!!

 

 

Nem álltak le a hazaiak, a nagyszerûen játszó Mata ismét óriási labdát adott Depay-nak, aki nagy helyzetben lõhetett, Benaglio védett, a kipattanót Memphis megszerezte a védõtõl, ismét lõtt, de próbálkozása egy wolfsburgin megpattanva szögletre gurult.

 

Az egyenlítés után a vendégek is feljebb kapcsoltak kicsit és ismét próbáltak több idõt tölteni a hazai térfélen, jól passzolgattak a németek, de komolyabb helyzetet nem, viszont két sárga lapot a két védekezõ középpályásnak sikerült összehozniuk.

 

A szünetben cserélt Van Gaal, a kissé zavartan játszó Valencia helyére Ashley Youngot tette be a menedzser. 

 

A második játékrészt is jobban kezdte a Wolfsburg, baloldali beadás után Dost könnyen gólhelyzetbe kerülhetett volna, ha Darmian nem mentett volna az utolsó pillanatban.

 

De hiába a jobb kezdés, mégis a United szerzett gólt. Young beadását a védelem röviden tisztázta, Schweinsteiger lõtt, de eltörte a labdát, ami így Matához került; a spanyol káprázatos sarkazással hozta hatalmas helyzetbe Smallingot, aki nem is hibázott. Fordított a Manchester!

 

 

Az 55. percben jöhetett volna a válasz, de Caligiuri lövését De Gea hárítani tudta. Nem sokkal késõbb Depay próbálkozását védte Begnalio. Ez volt a holland szélsõ utolsó megmozdulása, Andreas Pereira váltotta õt.

 

A németek is változtattak, beállt a Premier League-et megjárt Schürrle, valamint Bendtner is. Jót tettek a cserék a Wolfsburgnak, amely sokkal nagyobb veszélyt jelentett az utolsó 20 percben, mint a mérkõzés elsõ 70 percében.

 

A találkozó utolsó részét leginkább a hazaiak térfelén zajlott a játék, Draxler, Dante és Rodriguez is próbálkozhatott, ám egyiküknek sem sikerült kiegyenlíteniük.

 

A manchesteriek kontrákra rendezkedtek be, kétszer sikerült is vezetniük ilyen támadást, de a végsõ passzok nem sikerültek, így maradt az egygólos elõny, ami miatt tovább izgulhattak a Fanatikusok.

 

A végére még Rodriguez szabadrúgása okozhatott volna veszélyt, ám a lövés elkerülte a kaput, így a Manchester United három ponttal gazdagodott. Mivel a CSZKA Moszkva is nyert, így a csoport négy csapata 3-3 ponttal áll.

 

 

Bajnokok Ligája, B-csoport
Manchester United - VfL Wolfsburg
Old Trafford

 

Vezette: Kassai Viktor

 

United: De Gea - Valencia(Young 46.), Smalling, Blind, Darmian - Schweinsteiger(Jones 72.), Schneiderlin - Mata, Rooney, Depay(Pereira 62.) - Martial
Nem használt cserék: Romero, McNair, Fellaini, Wilson

 

Wolfsburg: Benaglio - Trasch(Jung 77.), Naldo, Dante, Rodriguez - Guilavogui, Arnold(Schürrle 69.) - Caligiuri, Kruse, Draxler - Dost(Bendtner 70.)
Nem használt cserék: Grun, Schafer, Klose, Seguin

 

Gólszerzõ: Mata 34' (11-es), Smalling 53' illetve Caligiuri 4'

 

Sárga lap: Schneiderlin, Schweinsteiger, Depay, Young illetve Caligiuri

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!