Ki játszik a védelem bal szélén?

Louis van Gaal elismerte, még mindig nem biztos abban, ki fogja pótolni Luke Shaw-t a Manchester United védelmének bal szélén.


Shaw még az elõzõ hónapban, a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája találkozón szenvedett súlyos lábtörést. Azóta a menedzser Daley Blindet, Matteo Darmiant, Marcos Rojót és Ashley Youngot is beállította arra a posztra, ám Rojó combhajlító izma megrándult, így az õ kiesése nem könnyíti a helyzetet.

 

Az angol válogatott Shaw a tavalyi, Arsenal elleni mérkõzést is kihagyta sérülés miatt, így Van Gaalra nehéz döntés vár, hogy ki legyen a United bal bekkje az észak-londoni csapat elleni összecsapáson.

 

"Elvesztettük Luke Shaw-t, ez pedig hatalmas csapás" - mondta a menedzser. "Az elsõ sajtótájékoztatók egyikén is elmondtam, ez a szezon Luke Shaw szezonja lesz, az õ posztja volt az, ahova nem kellett helyettest igazolnunk, így a körülmények nem valami jók."

 

"Megoldást kell találnom. Láthattad, hogy próbálkoztam már Younggal, Darmiannal, Rojóval és Blinddel - négy játékos játszott azon a poszton Shaw után és minden mérkõzést behúztunk. De az a véleményem, hogy nincs megfelelõ cserénk Luke mögé, aki ugyanolyan kvalitásokkal bírna, ezért nagy csapás a kiesése."

 

 

Ennek ellenére a Vörös Ördögök nagy akarással készülnek az Emirates Stadiumban sorra kerülõ találkozóra, ráadásul a Wolfsburg elleni, hazai szurkolók elõtt elért siker is segítheti õket.

 

"Mindenki látja a fejlõdést és azt, amilyen szintre elértünk már. Eltekintve a hétközi mérkõzés második félidejétõl, amikor nagyon rosszul játszottunk, a szurkolók nagyon élvezték a meccset, ami jó. Érzelmi kapcsolat volt a drukkerek és a mérkõzés között szerdán, és ez az, amit meg kell alkotnod."

 

"Nem lehetsz mindig a legjobb, nem nyerhetsz mindig, de a végén azt akarom, hogy bajnokok legyünk. A játékosok és a személyzet is ezt akarja. Ám ez nem könnyû - mert csak egy bajnok lehet."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!