Arsenal 3-0 Manchester United

A Vörös Ördögök lassú, kapura veszélytelen játékkal rukkoltak elõ a rangadón, így bele is szaladtak egy jó nagy pofonba.


A találkozó elején tudatosítani kívánta a hazai csapat, hogy ezen a mérkõzésen az lesz, amit õk akarnak. Ez sajnos sikerült is nekik, az elsõ 10 perc során 76-24-es labdabirtoklási mutatót jegyezhettünk fel; és nem a Vörös Ördögök javára.

 

Mint ahogy az eredmény sem a United javára módosult a hatodik, majd a hetedik percben. Elõbb Ramsey ugratta ki Özilt, aki jobbról, laposan centerezett, Darmian lemaradt Sanchezrõl, De Gea árnyékra vetõdött, a chilei pedig hálóba sarkazott.

 

Egy perccel késõbb egy labdaeladást követõen lerohanta ellenfelét Wenger csapata, Blind beragadt, Walcott kicselezte õt, majd Özilhez passzolt, akit Smalling 3 méterrõl fogott, így nem is csoda, hogy a német szabadon lõhetett, ki is lõtte a jobb alsót, hét perc után 2-0 állt az eredményjelzõn.

 

A két gyors gól megtette hatását, a vendégek nagyon nem találták, mit is kellene csinálniuk. Bár próbálták lassítani a játékot és egyre többet passzoltak, kapura teljesen veszélytelennek tûnt LvG gárdája.

 

A 19. percben még nagyobb bajba kerültek Rooney-ék, Darmian botrányos helyezkedése után Sanchez üresen vette át a labdát, az olasz jobb bekk nem is tudta megállítani, Alexis pedig 16-ról kilõtte a bal felsõt; 3-0, teljes káosz a manchesterieknél.

 

Hat perccel késõbb Cazorla fejjel tette maga elé, Schweinsteiger úgy elszállt, mint a gyõzelmi zászló, a spanyol 25 méterrõl lõtt, de De Geának nem kellett beavatkoznia.

 

A 34. percben a legszebb támadást vitte végig a hazai csapat, Darmian lepattant Özilrõl, Sanchez kapta a labdát a némettõl, Sanchez a tizenhatos sarkánál felnézett és a hosszún érkezõ Ramsey elé tálalt, ám a wales-i játékos elképesztõ helyzetben kapu mellé lõtt.

 

A félidõ utolsó percéig kellett várni az elsõ vendég helyzetre, Darmian beadását Martial vette le, kapura fordult, lõvését azonban Cech lábbal hárította. Pillanatokkal késõbb Rooney szerzett labdát a hazai tizenhatos elõterében, laposan lõtt kapu elé, ám Martial nem érte el a játékszert.

 

 

Rémálomba illõ elsõ félidõn volt túl a manchesteri csapat. Az Arsenal gyorsan, míg a United nagyon lassan játszott az elsõ 45 percben.

 

A második játékrész elõtt cserére szánta el magát Van Gaal, a rendkívül gyengén teljesítõ Darmiant és Depay-t hozta le, helyettük Valencia és Fellaini folytatták. Ezzel pedig annyi változott a felállásban, hogy Rooney lépett ki bal szélre.

 

Rengeteget változott a játék képe, az Arsenal visszaállt, így a Unitednél volt a játékszer, a félidõ elsõ 10 percében 77-23-as arány jött ki ebbõl a szempontból. De a két félidõ elsõ 10-10 perce megmutatta, hogy mi a különbség egy gyors és egy lassú csapat között. Míg az Ágyúsok kihasználták mezõnyfölényüket és átrobogtak a Uniteden, a Vörös Ördögök a tizenhatos elõtt járatták a labdát és képtelenek voltak bármi, komoly helyzet kialakítására.

 

Egészen a 65. percig kellett várni egy lehetõségre, ám az sem egy kidolgozott helyzet volt, hanem egy szöglet utáni Rooney-lövés, Cech azonban kitolta a bal alsó felé tartó labdát.

 

Három perccel késõbb Carrick lõtte fel a játékszert, Mata átlépte, Rooney rosszul ért bele, így nem került a spanyol támadó elé a labda, viszont így lett jó Schweinsteigernek, a német azonban hosszan vette át, Cech védeni tudott.

 

A 71. percben Mata próbálta bevenni a jobb felsõt, de tévedett egy métert, két percre rá pedig majdnem 4-0 lett az eredmény, miután Monreal elrobogott a balon, laposan gurított Özil elé, aki 17 méterrõl, teljesen üresen lõhetett, de a kapu közepét találta el, ahol De Gea állt, a kapus így könnyedén hárított.

 

Már az utolsó 10 percben jártunk, amikor a csereként beálló Giroud is lövésre szánta el magát, de õ sem célzott jól, De Gea védett.

 

A végén még Oxlade-Chamberlain süvített el a labdával, átemelte De Geát is, de próbálkozása a felsõ lécrõl kipattant.

 

Így a United 4-0 helyett "csak" 3-0-ra kapott ki az Emirates-ben, ahol - valljuk be - esélye sem volt az egy pont megszerzésére sem.

 


Premier League, 8.forduló
Arsenal 3-0 Manchester United
Emirates Stadium

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Arsenal: Cech - Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ramsey, Özil(Oxlade-Chamberlain 75.), Sanchez(Gibbs 81.) - Walcott(Giroud 75.)
Nem használt cserék: Ospina, Debuchy, Chambers, Campbell

 

United: De Gea - Darmian(Valencia 46.), Smalling, Blind, Young - Carrick, Schweinsteiger - Mata(Wilson 83.), Rooney, Memphis(Fellaini 46.) - Martial
Nem használt cserék: Romero, Jones, McNair, Schneiderlin

 

Gólszerzõ: Sanchez 6', Özil 7, Sanchez 19'

 

Sárga lap: Coquelin illetve Young, Darmian, Rooney

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!