Vörös Ördögök a válogatottban

A válogatott szünet se fog pihenéssel telni a Manchester United játékosainak, ugyanis közülük nem kevesebb, mint tizenhatan lesznek érdekeltek hazájuk barátságos, vagy Eb-selejtezõ mérkõzésein.


2015. október 8. (csütörtök)

 

A válogatott szünet - legalábbis a United nézõpontjából - akkor kezdõdik meg, amikor Bastian Schweinsteiger az Aviva Stadiumban vezetheti ki majd Németországot a házigazda Írország elleni mérkõzésre, tudván, hogy egy esetleges gyõzelem a kvalifikációt jelent számukra a D-csoportból a jövõ nyári, Franciaországban rendezendõ Európa-bajnokságra.

 

Másutt Észak-Írország, soraikban Paddy McNairrel története elsõ nagy eseményére készülhez az 1986-os világbajnokság óta, ha a Windsor Parkban legyõzik Görögországot. A Manchester United sokoldalú, saját nevelésû védõje Michael O'Neill meghívóját követõen abban reménykedhet, hogy bõvítheti eddigi négy válogatottsága számát.

 

Anthony Martial és Morgan Schneiderlin is képviselheti a leendõ Eb-házigazdát csütörtökön, amikor a Les Bleus Örményországgal játszik barátságos-mérkõzést az Allianz Rivieraban.

 

2015. október 9. (péntek)

 

Argentína vendége Ecuador lesz majd a dél-amerikai világbajnoki selejtezõsorozat nyitómeccsén. Marcos Rojo is meghívót kapott válogatottja keretébe sérülései ellenére, így akár szembe is találkozhat majd Antonio Valenciaval.

 

Wayne Rooney, Michael Carrick, Chris Smalling és Phil Jones is kapott válogatott meghívót Roy Hodgson, angol szövetségi-kapitánytól utolsó, Észtország elleni selejtezõjükre, amelyet a Wembleyben rendeznek majd. A Háromorszlánosok már korábban kivívták a kvalifikációt, de abban a reményben várják a mérkõzést, hogy eddig 100 százalékos a mérlegük, és mindezt szeretnék fenntartani.

 

Akár David de Gea és Juan Mata is pályán lehet majd, amikor Spanyolország a 16 ezer férõhelyes Las Gaunasban Luxemburgot fogadja.

 

2015. október 10. (péntek)

 

Matteo Darmian és Olaszország Azerbajdzsánba utazik, hogy a lenyûgözõ befogadúképességû Baku National Stadiumban megmérkõzzenek a házigazdákkal. Antonio Conte legénysége 18 pontjával vezeti a H-csoportot nyolc mérkõzés után, egy gyõzelemmel pedig bebiztosítaná szereplését a jövõ nyári kontinensviadalon.

 

Daley Blind és Memphis Depay hatalmas mérkõzés elõtt állnak, ugyanis Hollandia gyõzelmi kényszerben lesz, amikor Kazahsztán ellen játszanak, miután a hollandok csak negyedikek az A-csoportban. Ahhoz, hogy bármi esélyük legyen odaérni a legalább play-offot érõ harmadik helyre, ahhoz az kell, hogy a jelenleg ott álló Törökország elveszítsen legalább egyet a Csehország és Izland elleni meccsei közül.

 

 

Maroaune Fellaini és Belgium Andorra legjobbjaival csap majd össze, ahol Marc Wilmotséknak kötelezõ a gyõzelem, ha tovább akarják üldözni a szárnyaló Walest a B-csoportban. A jelenleg a Borussia Dortmundnál kölcsönben játszó Adnan Januzaj ezúttal nem kapott meghívót a válogatottba.

 

2015. október 11. (vasárnap)

 

A válogatott szünet második körében McNair és az észak-írek Finnországot látják majd vendégül, abban a reményben, hogy addigra már zsebükben lesz a továbbjutás. Schweinsteiger és a németek szintén otthon játszanak majd, Grúzia ellen Münchenben.

 

2015. október 12. (hétfõ)

 

A United angol különítménye - Rooney, Carrick, Smalling és Jones - a selejtezõsorozat utolsó csoportmeccsén Litvánia ellen bizonyíthat majd, míg De Gea és Mata Ukrajnába tesz majd egy hosszú kitérõt a címvédõ spanyolokkal.

 

2015. október 13. (kedd)

 

Kedden négy Unitedes kötõdésû mérkõzéssel ér majd véget a válogatott szünet, ahol Belgium (Fellaini) Izraelt, Hollandia (Depay, Blind) pedig Csehországot fogadja majd. Olaszország (Darmian) Norvégiával csap majd össze, míg Ecuador (Valencia) Bolíviával játszik.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!