Ferguson: Versenyben a bajnoki címért

A Manchester United korábbi menedzsere hisz abban, hogy 2013 után ismét megnyerhetik a Vörös Ördögök az angol bajnoki címet.


Sir Alex Ferguson úgy véli, hogy a Manchester United bezsebelheti a bajnoki címet, de kitart azon állítása mellett, hogy Anthony Martial kulcszerepet játszhat.

 

Jelenleg a United a Premier League harmadik helyét foglalja el nyolc forduló után, mindössze két ponttal a listavezetõ Manchester City mögött.

 

Louis van Gaal fiai nehéz versenyfutás elé néznek, ugyanis a következõ hat bajnoki mérkõzésükbõl négyen is vendégként lépnek pályára. Ezek közül az elsõ a Goodison Parkban az Everton elleni mérkõzés lesz.

 

Annak ellenére, hogy a United 3-0-ra kapott ki az Arsenaltól, Ferguson ragaszkodik azon állításához, hogy egykori csapata 2013 után megint képes lesz elhódítani az angol bajnoki címet.

 

 

A 73 éves skót szakember az ESPN-nek elmondta, amennyiben a csapat az újév beköszöntéig képes lesz megtartani helyét a pontvadászatban, esélyük lesz megnyerni a bajnokságot.

 

"Ez egy olyan bajnokság, ahol most bárki nyerhet" – mondta.

 

"Jelenleg a Leicester nyújtja a legegyenletesebb formát, ez idáig csak egy mérkõzést vesztettek el. Ha az újévet közel a tabella elején kezdjük, jó esélyeink lesznek."

 

Ferguson elismeri, hogy Van Gaal egy fársztó küzdelmmel néz szembe, hogy megtalálja saját csapatát, miután az utóbbi két évben 12 új játékost igazolt le.

 

Még azt is hozzátette, ha Anthony Martial is ugyanolyan hatásfokkal teljesít, mint ahogy Dwight Yorke tette azt az elsõ évében, akkor a United közel kerülhet a végsõ gyõzelemhez.

 

 

Azt követõen, hogy Yorke az Aston Villából a Unitedhez igazolt, 51 mérkõzésén 29 találatot szerzett, melynek köszönhetõen az 1998/99-es szezonban triplázott a United.

 

Ferguson elmondta: "Számos változtatást eszközölt. Idén új játékosokat vársárolt, úgy ahogy tavaly is öt vagy hat játékost igazolt a csapathoz."

 

"Idõbe telik, és nem könnyû. Amikor a Manchester Unitedhez jössz, idõre van szükséged. Az én idõmben ott volt Dwight Yorke, aki azonnal bizonyított. Az elsõ naptól kezdve fantasztikus volt."

 

"Nem mindig ilyenek az új játékosok, õ volt a kivétel. Normális esetben, ha külföldrõl jönnek játékosok, idõbe telik, hogy beilleszkedjenek."


ManchesterEveningNews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!