Csak Moszkvára koncentrálnak a Unitednél

Lehet, hogy a hazai színtéren a szezon mérkõzése pár napnyira van már csak, a Manchester United azonban teljes erõbedobással Európára, és legalább egy pont megszerzésére koncentrál jelenleg Moszkvában.


Ez volt az üzenete Louis van Gaalnak, amikor csapatkapitányával, Wayne Rooneyval az orosz, az angol és a nemzetközi sajtó képviselõi elõtt beszéltek kedden este a Kimkhi Arenaban.

 

"Számomra, menedzserként, a következõ mérkõzés a legfontosabb" - kezdte.

 

"Nem gondolok a Manchester City elleni, vasárnapi meccsre. Csak a CSZKA Moszkva jár a fejemben, és erre is kell most koncentrálnom. Megfelelõ példát kell mutatnom a játékosaimnak. Ezt várom el tõlük is."

 

"Most a legfontosabb meccsünk a CSZKA Moszkva elleni. Egy mérkõzést már elveszítettünk idegenben a PSV Eindhoven ellen, és legalább egy pontot akarunk szerezni. Ezért nagyon fontos a holnapi összecsapás számunkra."

 

"A PSV meccset megelõzõen, amelyet szintén idegenben játszottunk, ugyanúgy elmondtam, hogy az egy pontot megfelelõnek tartom. A három pont jobb, de az egy pont is jó."

 

 

Van Gaal reményei szerint növelte csapata moszkvai pontszerzésének esélyeit azáltal, hogy kedden reggel Manchesterben vezényelt edzést fiainak, még akkor is, ha jobban kedveli, ha játékosainak egy idegenbeli európai kupamérkõzésen lehetõségük van aklimatizálódni az adott mérkõzésnek helyt adó stadionban.

 

"Azt közölték velünk, hogy Moszkvában elõfordulhat dugó a megérkezésünk idõszakában, így amikor a hotelbe megyünk, vagy a stadionba, az több idõbe telhet, így jobbnak tartottuk ha otthon, a saját pályánkon edzhetünk" - tette hozzá.

 

"Az én preferenciám az lett volna, hogy itt edzünk, mert a játékosok megismerkedhettek volna a körülményekkel, és hogy hol fognak játszani, de ebben az esetben jobbnak ítéltük, ha Manchesterben edzünk. Már láttam a pályát [az Arena Kimkhiben], de sokkal fontosabb tudnom Wayne véleményét, mert neki kell majd ott játszania."

 

Menedzsere felkérésére Rooney így felelt:

"A pálya talaja nagyon jónak tûnik, sokkal jobbnak, mint gondoltam. Nem lehet panaszunk ezt illetõen, a többi játékosnak is tetszeni fog. Megfelelõ a talaj arra, hogy játszó futballt láthassanak a nézõk, és remélhetõleg erre képesek is leszünk."

 

Wayne elismerte, "vegyes érzései" vannak, amikor korábbi moszkvai pályára lépéseire gondol, de a Uniteddel megtapasztalt pozitívumok felülírják a válogatott mezében átélt negatívumokat.

 

 

"Angliával 2-1-es vereséget szenvedtünk itt, de itt éltem át a lehetõ legszebb emlékemet klubszinten, amikor megnyertük a Bajnokok Ligáját" - mondta.

 

"Különleges este volt az a Manchester Unitednek, számomra és a szurkolóink számára pedig felejthetetlen élmény."

 

"Ha trófeákat nyersz, az újabb vágyakat kelt benned, hogy még több ilyen élményben legyen részed. Ez most már egy másik játékosanyag, de remélhetõleg Michael Carrickel karöltve, akivel együtt nyertünk itt Bajnokok Ligáját, segíthetünk nekik, és megoszthatjuk velük tapasztalatainkat."

 

"Nincs annál jobb, mint csapatként sikeresnek lenni. Az egyéni elismerések nagyszerûek, de a többi játékostársaddal, és az edzõi stábbal együtt sikeresnek lenni kimagasló érzés. A karrierem legfõbb céljai nem egyéniek, sokkal inkább a csapat sikerével kapcsolatosak."

 

A Vörös Ördögök kapitánya kis ideig engedélyezte maga számára, hogy amikor személyes kérdésként feltették számára, mit szeretne kapni szombaton, 30. születésnapjára, az Old Traffordon rendezendõ hétvégi manchesteri derbire gondoljon.

 

"Ha holnap három ponttal kezdenénk, az nagyszerû lenne. Aztán vasárnap jöhetne újabb három."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!