Rooney terve a City legyõzésére

Wayne Rooney arra fogja figyelmeztetni csapattársait, szorosan fogják a City nyáron igazolt párosát, Raheem Sterlinget és Kevin De Bruyne-t a 170. manchesteri derbin.


A Kékek házi gólkirálya, Sergio Agüero sérülés miatt mindenképpen kihagyja a Premier League csúcsrangadóját, és nem lesz ott a pályán karmesterük, David Silva se, miután kisebb sérülést szedett össze a spanyol válogatottnál.

 

Bár a hiányzók névsorára tekintve mindenképpen aggódva várhatja a találkozót Manuel Pellegrini, Wayne Rooney elismerte, a City újdonsült igazolásai, Sterling és De Bruyne is komoly veszélyt jelenthet rájuk, miután remekül kezdék meg manchesteri karrierüket a Liverpooltól, illetve a Wolfsburgtól történõ átigazolásuk óta.

 

A United Reviewnak adott exkluzív interjúban Rooneyt arról kérdezték, milyen hatással lehet a városi derbi végkimenetelére az Agüero-Silva duó hiánya.

 

"Manapság a topcsatok olyan remek kerettel rendelkeznek, hogy megtudnak birkózni az ilyen sérülésekkel" - kezdte Wayne.

 

"De Bruyne és Sterling személyében két játékost vásároltak 100 millió fontért, akik két fantasztikus ifjú titán, így az általuk jelentet veszélyt nullára kell csökkentenünk, és elõnyt kell kovácsolnunk ebbõl."

 

"Raheem fantasztikus játékos, és nagyszerû srác is egyben, de még nagyon fiatal, és sok mindent kell tanulnia. A jó dolog Raheem kapcsán, hogy õ akar is tanulni. Nagyon jól kezdte Citys karrierét, de remélhetõleg képesek leszünk egy kicsit lelassítani vasárnap, és mi jövünk ki gyõztesen a mérkõzésbõl."

 

A Manchester United esetleges gyõzelmével megelõzheti a Manchester City-t, Rooney azonban nem érzi úgy, hogy a bajnoki címrõl döntene ez az összecsapás.

 

 

"Csak a gyõzelem jár a fejünkben, de azt nem jelenthetjük ki, hogy amelyik csapat nyer, az bajnok lesz" - tette hozzá.

 

"Sokat nyom a latban a helyi büszkeség, gyõzni akarunk, az pedig fontos, hogy magabiztosan várhatjuk a mérkõzést. Ha úgy tudunk játszani, amire képesek vagyunk, akkor egyértelmûen otthon tarthatjuk a három pontot."

 

A hosszadalmas interjú keretében Rooney olyan témákról is beszélt, mint az Evertonhoz való visszatérése, 30. születésnapja, a városi derbi és Chris Smalling parádés formája. A csapatkapitány arról is mesélt, milyen érzés számára egy szinten lenni Andy Cole-lal a Premier League gólszerzõinek örökranglistáján.

 

"Nagyszerû csatár volt a Newcastle és a United színeiben töltött évei alatt, utóbbi pedig szerintem karriere legjobb idõszaka volt" - mondta Cole kapcsán Rooney.

 

"Született gólvágó volt, akit nagyszerû volt nézni, nagy játékosa volt a Unitednek. Fantasztikus, hogy most vele egy szinten lehetek. Alan Shearer még elég messze van tõlem; 260 gólja van, amelyet nagyon nehéz lesz elérni, de örülök, hogy a második lehetek Andyvel karöltve."

 

A gólrekordok tekintetében Rooney nem felejtett el megemlékezni egykori csapattársáról, Cristiano Ronaldoról se, miután a portugál Aranylabdás lett a Real Madrid történetének legeredményesebb játékosa a múlt héten.

 

"Ki is raktam valamit a közösségi oldalamon, hogy gratuláljak neki. Szerintem ez egy hatalmas eredmény."

 

"Hihetetlen, hogy mennyi gólt szerzett, és mennyi mérkõzésen lépett pályára. Csak két olyan játékos van a futballvilágban, aki erre képes, õk pedig Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Az általa elért siker minden elismerést megérdemel, és biztos vagyok benne, hogy még további gólok fogják követni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!