Manchester United 0-0 Manchester City

Két óvatos csapat mérkõzésén gólnélküli döntetlen született a 170. manchesteri derbin.


Jobban kezdte a mérkõzést a hazai csapat, az elsõ 10 percben látszott, hogy az õ akaratuk érvényesül, bár a fölényes labdabirtoklást (67-33%) nem sikerült komoly helyzetekre váltani a jól és szervezetten védekezõ Manchester City-vel szemben.

 

Tizenkét percet kellett várni az elsõ lövésre, ez azonban a vendégektõl jött. Fernandinho átadása után Sterling próbálkozott, de a United védelme a helyén volt és blokkolni tudott.

 

Épp csak eltelt az elsõ 15 perc, amikor Wayne Rooney a bal szélrõl ívelhetett szabadrúgást a kapu elé, azonban Chris Smalling elõl mentettek a védõk.

 

A 20. percben járt a találkozó, amikor kontrát vezettek a vendégek, ám Marcos Rojo - aki az elsõ félidõben kíméletlenül leradírozta Kevin De Bruyne-t a pályáról - nagyszerûen szerelte Tourét.

 

Fél óra után a labdabirtoklás kezdett kiegyenlítõdni, a korábbi 67-33 már 52-48-ra módosult.

 

Öt perc volt hátra a félidõbõl, amikor Juan Mata szabálytalansága után Touré lõhetett szabadrúgást, próbálkozása azonban védõkrõl szögletre került. A sarokrúgást Touré bólintotta, de nem talált kaput.

 

A 44. percben De Bruyne beadását Touré lõtte el 13 méterrõl, de labdája kapu fölé szállt.

 

A szünet elõtt még egy szabadrúgás és egy szöglet jutott a United számára, ám egyikbõl sem sikerült veszélyeztetni.

 

Küzdelmes elsõ 45 percben két nagyon óvatos csapat játszott, egyik sem akart hátrányba kerülni. A United szurkolói számára bizakodásra adhatott okot, hogy az utóbbi hetek során mindig fordulás után szerepelt jobban szeretett csapatuk. Ráfért volna a találkozóra egy gól, mert a nagy óvatoskodás és a hatalmas tét túl sok pontatlan átadást eredményezett. A Unitednél bár Rooney küzdött, Martialt szinte csak szabálytalanul tudták megállítani, Mata és Herrera rengeteget mozogtak, mégsem sikerült megtornáztatni Hartot.

 

Fordulás után is jobban kezdtek a Vörös Ördögök, leginkább a City térfelén járt a labda. Öt perc telt el a szünet óta, amikor Martial cselei után Schweinsteigerhez került a labda, a német Matához passzolt, aki Herrerát kínálta meg. A középpályás lõtt, a védõk azonban blokkoltak és szögletre mentettek.

 

A pontrúgás után Herrera esett el a tizenhatoson belül, tizenegyes azonban elmaradt, tegyük hozzá jogosan, hiszen Ander próbálta beakasztani lábát Sterling lábai közé. Újabb szöglettel jöhetett a hazai gárda, Mata sarokrúgását Smalling fejelte meg a hosszún, Schneiderlin nem érte el a labdát, ami így elkerülte a kaput.

 

A 62. percben kontrát indított a City, Rojo azonban lefülelt egy átadást és becsúszva ellõtte a játékszert, ami majdnem tökéletes passznak bizonyult Mata számára, Hart azonban figyelt és még ki tudta vágni a spanyol elõl.

Az utolsó 20-25 percre visszaesett az amúgy sem magas színvonal, rengeteget állt a játék különbözõ szabálytalanságok miatt. Alig volt hátra 8 perc, amikor Valenciát másodszor kellett ápolni, már nem is tudta vállalni a játékot, így Louis van Gaal kényszerûségbõl kihasználta harmadik cseréjét is - miután korábban Lingardot és Fellainit is pályára küldte.

 

A 84. percben hatalmas esély adódott a hazaiak elõtt, Martial tört befelé balról, majd zseniális labdával indította a védõk közül kilépõ Lingardot. A fiatal támadó csodás mozdulattal, egybõl kapura tette a játékszert, ami a felsõ lécen csattant. Centikre volt a vezetõ góltól a United.
 

Alig több, mint két perc volt hátra, amikor Fellaini fejese után Smalling lõtt közelrõl, Hart elképesztõ védéssel mentette meg csapatát.

 

A pályán mutatott támadójátékok alapján egyik csapat sem érdemelt gyõzelmet és talán elsõsorban nem is ez volt egyik gárda célja sem, sokkal inkább a vereség elkerülése.

 


Premier League, 10. forduló
Manchester United 0-0 Manchester City
Old Trafford, 75329 nézõ

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

United: De Gea - Valencia(Darmian 82.), Jones, Smalling, Rojo - Schweinsteiger(Fellaini 75.), Schneiderlin, Herrera - Mata(Lingard 67.), Rooney, Martial
Nem használt cserék: Romero, Blind, Carrick, Memphis

 

City: Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov - Fernando, Fernandinho, Toure(Demichelis 77.) - Sterling(Navas 55.), De Bruyne, Bony(Iheanacho 83.)
Nem használt cserék: Caballero, Zabaleta, Mangala, Roberts

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Mata, Schneiderlin illetve Fernandinho, Kompany

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!