Meulensteen: Rooney nem kap elég labdát a 'munkás' Unitedben

A Manchester United egykori edzõje, Rene Meulensteen csatlakozott Paul Scholeshoz, azt állítva, hogy nem feltétlenül Wayne Rooney okolható pocsék formája okán.


Rooney ebben a szezonban csak kétszer tudott eredményes lenni a Premier League-ben, és állandó kritikák kereszttüzében van a szezon kezdete óta, amelyet csak tetézett vasárnapi, Manchester City elleni teljesítménye, ahol õ veszítette a legtöbb labdát vörös mezben.

 

Azonban egykori játszótársa, Paul Scholes tegnap úgy írta le a Manchester United jelenlegi csapatát, mint amelyben "nagyon nehéz" egy középcsatárnak játszania, Meulensteen pedig osztozik a Rooneyval szimpatizálók véleményével.

 

"Nem lehet mindent Waynere terhelni, ez bizonyos dolgok együttállásának köszönhetõ" - mondta a holland szakember a talkSPORTnak.

 

 

"Wayne egy kalandor típusú játékos, aki szereti, ha van szabadsága a pályán, változtathatja a helyét, és megtalálhatja, hogy miként veheti ki a részét a mérkõzés menetébõl."

 

"Szerintem jelen pillanatban ebben kissé korlátozva van, nem mindig akkor kapja meg a labdát, amikor és ahol szeretné."

 

"A Manchester United átalakuláson megy át abból a stílusból, amelyben Sir Alex Ferguson szeretett játszani."

 

"Nagy fokú kreativitást, sok szabadságot, és néha kockázatvállalást akart látni a játékosaitól, de most Louis van Gaal alatt minden sokkal jobban ki van számítva. A játék jobban szól arról, hogy mennyire van kiszámítva minden egyes mozdulat a pályán, munkásabb és sétálósabb a csapat játéka."

 

"Wayne statisztikai adatai pocséknak tûnhetnek a derbirõl, de számos más játékoséval mutat hasonlóságot."

 

"Azt azonban én is érzem, hogy jelen pillanatban nem teljesen önmaga, amikor játszani látom."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!