Park válogatottsági mérföldköve

A mai, Ázsia-kupa elõdöntõvel, a Dél-Korea-Japán mérkõzéssel Ji-sung Park eléri 100. válogatottsági fellépését.


A karácsonyi, Sunderland elleni mérkõzést követõen Park csatlakozott honfitársaihoz Katarban, melynek következtében eddig hat találkozót ki kellett hagynia a United menetrendjébõl.

A játékos leginkább a középpálya közepén kapott szerepet az Ázsia-kupán, ahol a csoportmeccseken két gyõzelem mellett egy döntetlent értek el és Irán legyõzését követõen bejutottak a legjobb négy közé. A keddi elõdöntõkben Dél-Korea Japánnal, míg Ausztrália Üzbegisztánnal csap össze a döntõbe jutásért.

 


A 29 éves játékos veteránnak számít a válogatottján belül, már három Ázsia-kupán és ugyanennyi világbajnokságon szerepelhetett Park, aki a sorozat elõtt felvetette, amint vége a dohai túrának, visszavonul a válogatottságtól. Ennek örülhetnek a United szurkolói, mert többet láthatják majd az idén nagyon jól teljesítõ középpályást.

Park válogatottbeli csapattársa, Koo Ja-cheol rendkívüli módon áradozott csapatkapitányukról: "Nagyon büszke vagyok rá" - mondta a Jeju United 21 éves középpályása.

"A világ egyik legjobb játékosával szerepelni nagyon fontos. Nagyon sok tanácsot ad nekünk a pályán kívül és belül is, mellyel az olyan fiatal játékosok, mint én is sokkal megkönnyebbületnek érezhetjük magunkat."

"A csapat kiváló vezetõje õ, aki tökéletes példája annak, hogyan kell valakinek feláldoznia magát a csapat javára."

 

Dél-Korea szövetségi kapitánya, Cho Kwang-rae is méltatta játékosát: "Szeretnék gratulálni Ji-sung Parknak a századik válogatott mérkõzéséhez! A csapat kiemelkedõ vezére pályán kívül és azon belül is.Kiváló munkát végzett a hazájáért!"

A mai eredmény függvényében Park mindenképp folytatja még szereplését Katarban vagy pénteken a harmadik helyért folytatott mérkõzéssel, vagy szombaton a döntõvel, mielõtt visszatérne Manchesterb. Tehát legkorábban a február 5-i Wolverhampton elleni mérkõzésen számíthatnak rá a United szurkolói.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!