Crystal Palace 0-0 Manchester United

Egymás után harmadik meccsén volt gólképtelen a United.


Miután Phil Jones erõnléti állapota nem volt megfelelõ, így Louis van Gaal nem adott lehetõséget a védõnek, így Chris Smalling párja ezúttal Daley Blind lett, míg a kispadra leülhetett a 18 esztendõs Axel Tuanzebe.

 

Várható volt, hogy a hazaiak kezdik jobban a találkozót, a Pardew-csapat nagyon meghúzta az elsõ 15 percet, mely során több lehetõség is adódott a piros-kékek elõtt.

 

Már a második percben munkája akadt David de Geának. Matteo Darmian rossz labdakezelése után Gayle lõhetett, a spanyol kapus azonban a helyén volt.

 

Nem sokkal késõbb nagy káosz uralkodott a manchesteri tizenhatoson belül. Elõbb egy baloldali szabadrúgás után Bolasie lõhetett a jobbösszekötõ helyérõl, De Gea még beleért a játékszerbe reflex mozdulattal, így az a felsõ lécrõl kifelé pattant. Óriási hárítás volt. Pillanatokkal késõbb balról szállt be szöglet, Dann bólintott, De Gea azonban kitolta a léc alá tartó labdát.

 

Az elsõ negyedórát ha nehezen is, de túlélte a United és egyre feljebb tudott jönni, mivel a Palace visszavett az iramból. 

 

Huszonkét percet kellett várni a vendégek elsõ helyzetecskéjére, ekkor Wayne Rooney remek keresztlabdáját lõtte egybõl középre Ander Herrera, ám ott senki nem volt, csak Delaney. Három perccel késõbb nagyszerû helyrõl végezhetett el szabadrúgást a United csapatkapitánya, lövését azonban könnyen fogta Hennessey.

 

A 27. percben Bastian Schweinsteiger indította Juan Matát, aki azonnal középre lõtt, ám ezúttal sem volt senki középen. De miért nem?

 

Alig telt el az elsõ 30 perc, amikor Anthony Martial óriási labdát adott Rooney-nak, aki nem vette át, hanem inkább maga elé engedte, így pedig már nem érte el, Hennessey-vel ellentétben.

 

Hat perc volt hátra a félidõbõl, kontrázott a Palace, Cabaye zseniális átadással találta meg Gayle-t, aki gyengén tüzelt, De Gea védett.

 

Egy perc hosszabbítást mutatott a játékvezetõ, ami majdnem meghozta a gólt. Rooney a félpályán sarokkal passzolt Matához, aki megiramodott, majd a balon felfutó Martialhoz játszott. A francia támadó laposan gurított Herrera elé, aki lõtt, de nem sikerült elég jól eltalálnia a labdát, ami így elkerülte a kaput.

 

 

A labdabirtoklás és a temérdek átadás ezúttal is megvolt, azonban ez édes kevés még a Manchester Unitedtõl.

 

A második félidõ nagyon gyengén indult, sok hibával játszottak a gárdák, azonban a Palace akarata érvényesült inkább. Többet tartózkodott a United térfelén, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítania.

 

Van Gaal cserékkel próbálkozott, beküldte Ashley Youngot és Marouane Fellainit Darmian és Schweinsteiger helyére. Sajnos a változtatásokkal sem lett veszélyesebb a United.

 

Az utolsó 20 percre kezdett élénkülni a találkozó, fõleg a hazaiak jóvoltából. A 72. percben elképesztõ helyzetet hagyott ki Cabaye, Kelly kiváló beadását 6 méterrõl, teljesen üresen képes volt kapu mellé rúgni.

 

Öt perc múlva kétszer is veszélyeztetett Pardew csapata, elõbb egy szöglet után Dann bólintott fölé, majd Young óriásit mentett Gayle elõl, de a labda ellenfélhez került, a lövést De Gea lábbal védte.

 

Tíz perc sem volt hátra, amikor Rooney lõtt 22 méterrõl, lövése azonban egy méterrel a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

A mérkõzés utolsó percei igen paprikásra sikeredtek, és már csak 1-1 próbálkozást jegyezhettünk fel. A csereként beálló Jesse Lingard lapos centerezése utáni lövést blokkolta a hazai védelem, majd a másik kapu elõtt Bolasie fejelt szöglet után kapu fölé.

 

A Palace akarásban ellenfele fölé nõtt, Van Gaal pedig ismét kellemetlen kérdésekre számíthat.

 

 


Premier League, 11.forduló
Crystal Palace 0-0 Manchester United
Selhurst Park

 

Vezette: Mike Jones

 

Palace: Hennessey - Kelly, Dann, Delaney, Ward - McArthur, Cabaye(Jedinak 81.) - Zaha, Puncheon, Bolasie - Gayle
Nem használt cserék: Speroni, Hangeland, Ledley, Lee, Sako, Bamford

 

United: De Gea - Darmian(Young 66.), Blind, Smalling, Rojo - Schneiderlin, Schweinsteiger(Fellaini 70.) - Mata(Lingard 78.), Herrera, Martial - Rooney
Nem használt cserék: Romero, Tuanzebe, Carrick, Pereira

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Cabaye, Kelly, Gayle illetve Smalling, Darmian, Rojo

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!