Van Gaal: Fellaini elsõdlegesen nem csatár

Louis van Gaal Marouane Fellaini sokoldalúságát emlegette, miután a belga továbbra is opció lehet a kispadról beállva a Manchester United támadóalakzatában.


A menedzser úgy érzi, Fellainire támadásban mindig számíthat "B-tervként" magassági fölénye, illetve azon képessége okán, hogy mindig problémát tud okozni jelenlétével a védõknek, de a hórihorgas belga a középpályán is képes stabilitást kölcsönözni csapatának, a kezdõcsapatba való bekerülésért pedig ebben a pozícióban szállhat harcba.

 

A 27 éves játékos szombaton, a Crystal Palace ellen Bastian Schweinsteiger helyére állt be csereként a 68. percben, de nem tudta megismételni elõzõ szezonbeli teljesítményét a fõvárosiak ellen, amikor hasonló szereposztásban gyõztesgólt szerzett. Legközelebb a holnapi, CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája csoportmérkõzésen lesz lehetõsége bizonyítani.

 

"A középpályán kell harcban lennie a csapatba kerülésért, mert õ inkább középpályás, mint csatár" - kezdte Van Gaal.

 

"A saját pozícióján szereplõ játékosokkal kell megküzdenie, és nekem hozzájuk kell õt hasonlítanom, illetve fel kell mérnem, hogy mennyire tud illeszkedni abba a játékba, amit játszani kívánunk, aztán majd eldöntöm [hogy játszik-e a CSZKA ellen]. Ez mindig így mûködik."

 

"Nem kérdéses, hogy nem játszik jól mostanság, de például szerdán, a Middlesbrough ellen a jobb teljesítményt nyújtók között volt. Sok múlik azon, hogy mi a tervünk az adott mérkõzésre, és hogyan akarom összeállítani a középpályát."

 

 

Fellaini a 2015/16-os szezon során eddig 11 mérkõzésen léphetett pályára, ebbõl csak háromszor kezdõként, de egyike azon 11 Vörös Ördögnek, aki idén már bevette az ellenfelek kapuját tétmérkõzésen - még a szezon elején honfitársainak, a Club Brugge ellen talált be, csak percekkel azt követõen, hogy csereként beállhatott az Old Traffordon a Bajnokok Ligája play-off mérkõzésén.

 

"Amikor csatárként vetem be, az nem az A, hanem a B-tervünk része" - tette hozzá.

 

"Eddig egyszer, a Liverpool ellen játszott csatárként, de csak azért, mert problémáim akadtak a sérülések miatt, ezért szerepelhetett csatárként a kezdetektõl. Azonban ez nem normális állapot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!