Blind az ész és az erõ elegyében hisz

Daley Blind magabiztos újonnan felfedezett fizikai erejét illetõen, de továbbra is hiszi, hogy a sikerhez vezetõ úton még fontos egy játékos gondolkodása.


A Manchester Unitednél különbözõ posztokhoz is ügyesen alkalmazkodó Blind az intelligens futball egyik legfõbb letéteményese manapság. És míg korábbi interjúkban arról számolt be, nagy energiát fektet be azért, hogy fizikálisan is fejlessze magát, továbbra is fenntartja, a legmagasabb szinteken továbbra sem ez a játék legfontosabb aspektusa.

 

"Szerintem az erõnlét sokat segít védekezésben, illetve amikor a középpályán játszom, azonban azt továbbra is tartom, hogy sokkal több múlik a gondolkodáson" - kezdte Blind a MUTV-nek.

 

"Ha a megfelelõ pozícióba helyezkedsz, akkor nem kell a legerõsebb játékosnak lenned."

 

A kedd esti, CSZKA Moszkva elleni mérkõzés azonnal maga után vonja, hogy Blind visszaemlékezzen az oroszok elleni korábbi összecsapásra, amely a Vörös Ördögök sorozatban elért négy döntetlenjének elsõ állomása volt, azonban a holland játékos úgy érzi, az 1-1-es végeredmény nem számít rossz eredménynek a Bajnokok Ligája körülményeit figyelembe véve.

 

"Ha azt gondolod, hogy az adott mérkõzésen nehéz lesz megszerezni a három pontot, akkor idegenbõl boldogan távozhatsz eggyel" - tette hozzá.

 

"A legfontosabb, hogy ne üres kézzel kelljen haza állítanod."

 

"Néha idegenben biztosra kell menned, hogy legalább egy döntetlent el tudsz érni. Olvasni kell a játékot, aztán kiderül, lehetséges-e megszerezni a gyõzelmet, vagy sem, ha pedig nem, akkor játssz döntetlenre."

 

 

A másik indok az idegenben szerzett egy pont elfogadása mögött a CSZKA technikai képességeibõl fakad, amelyet Blind is azonnal felismert a Khimki Arenaban lejátszott mérkõzésen.

 

"Nagyon jól szervezett csapat, nagyon kompaktak, a támadóik hihetetlen gyorsak, ahogy a kontráik is. Szerintem elég jól védekeztünk ellenük. Nem alakítottunk ki sok helyzetet magunknak, de így is elég veszélyesek tudtunk lenni."

 

Blind elismeri, a Bajnokok Ligája B-csoportja az egyik legszorosabb az idei kiírásban; a listavezetõ Wolfsburgot csak három pont választja el az csoportutolsó PSV Eindhoventõl, amely a csoport nyitófordulójában a United ellen tudott gyõzni.

 

"Ez egy kemény csoport. A Wolfsburg szintén egy nagyon jó csapat, a PSV ellen pedig voltak nehézségeink, de még két hazai mérkõzésünk hátra van, úgyhogy a sorsunk a saját kezünkben van."

 

"A fejekben van egy megfogalmazott elvárás a pontok számát tekintve, de én nem igazán gondolok erre. Csak arra kell koncentrálnod, hogy megnyerd a saját mérkõzésedet, minél több pontot gyûjts, és elsõ legyél a csoportodban. Én egy olyan játékos vagyok, aki mérkõzésrõl-mérkõzésre éli meg a napokat, nem tekintek túlzottan elõre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!