Rooneynak megtiszteltetés Law rekordjának beállítása

Wayne Rooney 'hatalmas megtiszteltetésnek' nevezte, hogy beérte Denis Law gólrekordját a Manchester Unitedben, amikor késõi fejes góljával legyõzték tegnap este a CSZKA Moszkvát a Bajnokok Ligájában.


A gól értelmében Rooney mostantól Law társaságában holtversenyben a klub történetének második legeredményesebb játékosa, 237 Vörös Ördögök mezében szerzett találattal - amelyek sorát éppen ugyanúgy a Bajnokok Ligájában nyitotta meg 2004-es debütálása során a Fenerbahce ellen szerzett mesterhármasával. A United csapatkapitánya így már csak 13 gólra van attól, hogy beérje a gólrekorder Sir Bobby Charltont ezen a listán.

 

A mérkõzés után nyilatkozva Wayne mérhetetlen büszkeségként írta le pályafutásának újabb mérföldkövéhez érkezését, és reflektált a CSZKA Moszkva ellen az Old Traffordon aratott nehézen kiharcolt gyõzelemre is.

 

"Hihetetlenül büszke vagyok, Denis Law egy legenda ennél a klubnál. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy beérhettem õt a gólszerzési örökranglistán" - kezdte Rooney.

 

"Természetesen nagyon kemény mérkõzés volt, nagyon nehéz, ha egy csapat védekezni jön hozzánk. Folyamatos nyomás alatt kellett tartanunk õket, de nagyon nehéz volt feltörni a védelmüket. Szerencsére a végén jött a lehetõség, és sikerült gólt szereznünk, amely egy nagyon nagy gyõzelmet ért számunkra. Szerintem megérdemeltük ma este a három pontot."

 

"Fontos mérkõzés és fontos gól volt ez a Bajnokok Ligája szereplésünket illetõen. Szoros a csoportunk, de szerencsére jelen pillanatban az élen állunk."

 

 

A gólszerzõ gyorsan sietett dicsérni a United kapusát, David de Geat kulcsfontosságú védésért, amikor Doumbia lövésénél valahogy még sikerült leérnie, amelyet követõen egy perccel Rooney már csapatát juttatta vezetéshez, amely végül gyõzelmet ért.

 

"Kulcsfontosságú volt, hogy sikerült megõrizni koncentrációját, és ilyen védést tudott bemutatni" - tette hozzá a kapitány.

 

Rooney és csapattársai most már a szombati, West Bromwich Albion elleni bajnokira irányíthatják figyelmüket, Wayne pedig ismét kemény küzdelemre számít az Old Traffordon, ahol a vendégek keretében ott lesz majd két egykori játszótárs, Jonny Evans és Darren Fletcher is.

 

"Õk most már a másik csapatot erõsítik, és biztos vagyok, hogy pontokért jönnek hozzánk. Ki kell dolgoznunk, hogy miként tudjuk majd õket feltörni, és remélhetõleg megakadályozhatjuk a tervüket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!