Carrick: Teljesen megérdemelt a gyõzelem

Michael Carrick hiszi, a Manchester United kedd esti szoros, 1-0-s CSZKA Moszkva elleni gyõzelme a Bajnokok Ligájában 'teljesen megérdemelt'.


A Vörös Ördögök végig domináltak az Old Traffordon rendezett találkozón, azonban így is közel álltak hozzá, hogy sorozatban negyedik mérkõzésükön is gólképtelenek maradjanak, miután Rooney csak a 79. percben szerzte meg a gyõzelmet is jelentõ gólját, amellyel a csapat a Bajnokok Ligája B-csoportjának élére állt.

 

"Különbözõ okok miatt volt fontos, hogy ma este megnyerjük a mérkõzést - ezek közül a legfõbb, hogy újra jó pozícióba kerüljünk a csoportunkban" - kezdte a MUTV-nek Carrick, aki végigjátszotta a mérkõzést.

 

"Nehéz amikor a hozzánk látogató csapatok teljesen a védekezésre rendezkednek be. Fel voltunk készülve, hogy hosszú esténk lesz, és folyamatosan hinnünk kellett benne, hogy meglesz az esélyünk a gyõzelem megszerzésére."

 

Rooney utolsó negyedórában szerzett góljával beérte Denis Lawt, és ezzel a klub örökranglistáján a második legeredményesebb játékos lett 237 góllal, amelyet az Old Trafford minden szegletébõl hatalmas üdvrivalgással fogadtak - amely ugyanannyira vett le nagy terhet a csapatról, mint amennyire nagy volt utána az ünneplés.

 

"Nagy gól volt a játékosok, a szurkolók, mindenki számára. Folyamatosan azon voltunk, hogy elérjük a célunkat, ezért nagyon sokat volt nálunk a labda. Csak idõ kérdése volt, mikor szerzünk gólt."

 

 

A ManUtd.com-nál Jesse Lingard lett a mérkõzés legjobbja, miután lelkes produkcióját egy Rooneynak adott gólpasszal fejelte meg. Egy perccel korábban David de Gea mutatott be kulcsfontosságú védést, amelyet követõen Chris Smalling önfeláldozó módon csúszott be, hogy megakadályozza Seydou Doumbiát a CSZKA vezetésének megszerzésében.

 

"Azt gondolom, Jesse fantasztikus volt. Nem minden sikerült neki, de az a fontos, hogy a gólt õ tudta elõkészíteni" - tette hozzá Carrick.

 

"David egy újabb nagy védéssel segített minket. Hatalmas helyzete volt az az oroszoknak, amely könnyedén a feje tetejére állíthatta volna a mérkõzést."

 

A holland válogatott Daley Blind arról beszélt a mérkõzés után, soha nem veszítette el hitét, hogy feltudják törni az ellenfél védelmét:

"Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, én pedig egészen a végéig hittem magunkban. Számomra nem volt kérdéses, hogy mely csapat nyer majd a végén."

 

A Manchester United következõ ellenfele a Bajnokok Ligájában a PSV Eindhoven lesz majd az Old Traffordon november 25-én, amelyet Blind így kommentált:

"Nagyon várom már a következõ mérkõzést, amelyet újra meg kell nyernünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!