Solskjaer: Rooney az egyik legjobb

Wayne Rooney a Manchester United és az angol válogatott valaha volt legjobb játékosai között fog bevonulni a történelemkönyvekbe, állítja egykori csapattársa, Ole Gunnar Solskjaer.


Rooney szerezte a gyõztesgólt - Unitedes pályafutása 237. találatát jegyezve - a keddi CSZKA Moszkva ellen 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája mérkõzésen, amellyel beérte Denis Lawt, így jelenleg holtverseny a klub történetének második legeredményesebb játékosává avanzsált.

 

Szeptemberben a 30 éves játékos megelõzte Sir Bobby Charltont, mint az angol válogatott legeredményesebbje, amikor büntetõt értékesített a Svájc ellen 2-0-ra megnyert Eb-selejtezõn, amely 50. találata volt a nemzeti csapatban.

 

Solskjaer szerint Rooney már legenda státuszt vívott ki magának az Old Traffordon, és azzal kapcsolatban viccelõdött, milyen szerepet játszott abban, hogy 2004-ben az akkor 18 éves csatár Manchesterbe igazolt.

 

 

"Wayne egy legenda a klubnál, fantasztikus mióta odaigazolt. Talán köszönetet is mondhat nekem, amiért a megsérülésem hozzájárult ahhoz, hogy csatárokra volt szükségünk, és végül leigazoltuk" - kezdte a most már edzõsködõ egykori norvég játszótárs.

 

"De õ róla csak legekben beszélhetek, mint csapattárs, nagyszerû fickó és minden jót kívánok neki. Wazza úgy fog bevonulni a történelemkönyvekbe, mint a Manchester United és Anglia valaha volt egyik legnagyszerûbb játékosa."

 

"Ha Rooney ott van a csapatodban, akkor tudod, bármely posztra is rakod a pályán, kimagasló teljesítményt várhatsz tõle. Akár a kapuba is beállíthatnád."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!