Evans támogatja Rooneyt

Jonny Evans elmondása szerint élvezni fogja, hogy szombaton szembe kerülhet Wayne Rooneyval - emellett pedig támogatásáról biztosította a csatárt góllövõcipõjének megtalálásában.


A középhátvéd elõször térhet vissza az Old Traffordra, azóta hogy nyáron a West Bromhoz igazolt, és most úgy készülhet egykori csapata ellen, hogy azok legutóbbi négy meccsükön csak egy gólt szereztek.

 

A múlt hónapban 30. életévét betöltõ angol válogatott csapatkapitány, Wayne Rooney számos kritikát kapott, amiért idei 10 Premier League mérkõzésén csak kétszer tudott eredményes lenni, azonban Evans szerint egykori csapattársában még sok van.

 

"Ha valaki nem szerez elég gólt, netán gondjai akadnak a gólszerzéssel, akkor azonnal megjelennek olyan hangok, hogy elveszítette a góllövõcipõjét" - kezdte Evans a Sky Sports News HQ-nak.

 

"Nem hiszem, hogy Wayne esetében ez lenne a helyzet. Õ egy nagyon okos játékos, aki mindig megfogja találni a legjobb pozíciót, és ha megnézzük a mérkõzéseit, láthatjuk, hogy játszon akármilyen poszton, mindig kiadja magából a maximumot."

 

"Ez nagyon sokszor látható. Nagyon keményen dolgozik a csapatért. A csapatuk nagyon szilárd és egységes, ez pedig a támadószekciótól kezdve így van. Õ nagy részt vállal ebbõl."

 

"Az évek során a klasszis játékosoknak bizonyítaniuk kell a kritikusoknak, és biztos vagyok benne, hogy õ is ezen lesz. Õ egy harcos, és nincsenek kétségeim, hogy újra megfogja találni formáját és elkezd megint gólokat szerezni."

 

Amikor a kettejük között várható potenciális párharcról kérdezték, így folytatta:

"Igazából eléggé élvezetes lenne."

 

"Természetesen az edzéseken már számtalanszor kerültem vele szembe, és tudom miként játszik - de õ ugyanúgy tudja, hogy én hogyan játszom."

 

"Évek óta ismerem, így ez egy nagyszerû alkalom lenne. Általában ki szokott ezekbõl gyõztesek kijönni? Általában én!"

 

 

Evans a klub akadémiájának ranglétráját végigjárva Sir Alex Ferguson irányítása alatt mutatkozhatott be a Manchester United felntõtt csapatában, 2007 és 2015 között pedig összesen 131 alkalommal léphetett pályára a klub színeiben, mielõtt kiesett volna Louis van Gaal kegyeibõl, és a távozás mezejére nem lépett.

 

A 27 éves játékos azonban így is kedves szavakkal illette a holland menedzser, és visszautasította hogy ossza olyan egykori United játékosok véleményét, mint Paul Scholes, Andrei Kanchelskis vagy Peter Schmeichel, akik a csapat játékstílusát egyaránt "unalmasnak" bélyegezték.

 

"Ez az õ magánvéleményük" - tette hozzá.

 

"Hogy õszinte legyek, nem láttam annyira sok mérkõzésüket ebben a szezonban, így nehéz lenne teljes képet kapnom arról, miként játszanak, és arról véleményt alkotni."

 

"Biztos vagyok benne, hogy megfogja oldani a dolgát. Õ egy nagyon jó edzõ."

 

"Õ egy, a csapat életében nagyon aktívan résztvevõ edzõ. Szeret minden mozzanatnál jelen lenni, az elvárásai pedig magasak. Személy szerint nagyon élvezem az edzéseket, az általa támasztott elvárásokat, amelyeket a játékosaitól megkövetelt."

 

"Élvezet volt együtt dolgozni vele. Nincsenek vele problémáim. Élveztem a vele töltött idõszakot, és úgy érzem, sokat tanultam tõle."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!