Rooney könyörtelen szériát vár a Unitedtõl

Wayne Rooney szerint a Manchester Unitednek el kell kezdenie gólokra váltani helyzeteit, miután a Vörös Ördögök csalódást keltõ gól nélküli döntetlent értek el a PSV ellen szerdán este az Old Traffordon.


Louis van Gaal legénysége három év óta elsõ alkalommal nem tudott gólt szerezni hazai pályán a Bajnokok Ligájában, miután a vendégek jól állva a sarat olyan eredményt harcoltak ki, amellyel a kiegyensúlyozott B-csoportban még mindig saját kezében tudhatja a továbbjutás esélyeit a United.

 

A Vörös Ördögök talán magukhoz ragadhatták volna a vezetést, néhány ziccer kidolgozása után, különösen az elsõ félidõben, amely arra sarkallta a kapitányt, hogy az átütõ erõt hiányolja a mérkõzést követõen.

 

Amikor arról kérdezték, a United könyörtelen-e támadásban, Rooney így ismertette véleményét a BT Sportnak:

"Nem, nem vagyunk. Szerintem csapatként kell több gólt szereznünk. Ha az elsõ félidõben eredményesek tudtunk volna lenni, akkor teljesen más mérkõzést látunk: irányítottuk a mérkõzést, ki kellett volna lépniük és megtámadniuk minket, de nem így történt. Visszahúzódtak, és kontrákból próbáltak mögénk kerülni, amely néha sikerült is nekik. Ez egy tanulási folyamat részünkrõl, de nem hivatkozhatunk mindig erre; el kell kezdenünk ezeket a mérkõzéseket gyõzelemre váltani."

 

"Ez egy olyan meccs volt, amit tudtunk, hogy megnyerhetünk. Azt gondolom, az elsõ félidõben szép dolgokat mutattunk be, és kidolgoztunk néhány helyzetet. Szerintem balszerencsések vagyunk, hogy nem elõnnyel vonulhattunk szünetre, a második félidõben pedig nem tanusítottunk elegendõ higgadtságot, és néhányszor felesleges nyomás alá helyeztük saját magunkat. Nem volt jó a második félidõ, de az elsõ játékrészben vezetnünk kellett volna, így a döntetlent igazságos eredménynek tartom. Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült megnyernünk ezt a meccset."

 

 

A Unitedre most egy németországi vendégjáték vár a Wolfsburg - akik vezetik a B-csoportot - ellen a következõ hónap elején, tudván hogy egy gyõzelem csoportelsõséget és továbbjutást érhet a kieséses szakaszba. Rooney kijelentette, a játékosok továbbra is biztosak a továbbjutás kivívásában, a PSV elleni kudarc ellenére is.

 

"Kemény lesz - Németországban játszani mindig az - de hinnünk kell magunkban, és megfelelõ önbizalomunknak kell lenni azt illetõen, hogy nyerni tudunk" - tette hozzá.

 

"Nem ez az a végkimenetel, amelyet szerettünk volna átélni a ma esti mérkõzés után, de ez most így alakult. Hiszünk benne, hogy elég jók vagyunk az ottani gyõzelem megszerzéséhez."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!