Wilson kölcsönadásának oka

Louis van Gaal elárulta, James Wilson hosszútávú érdekeit tartotta szem elõtt, amikor engedélyezte, hogy a csatár kölcsönben a Brighton Howe & Albionhoz kerüljön kölcsönbe.


Wilson ebben a szezonban csak kétszer, csereként jutott szerephez a felnõtt csapatnál, elõbb az Arsenal elleni bajnoki, majd a Middlesbrough elleni Ligakupa vereség alkalmával. Ennek eredményeként a menedzser belement, hogy a fiatal játékos a szezon végéig a Brightont erõsítse.

 

A pénteki, Aon Training Complexben tartott szokásos, bajnoki forduló elõtti sajtótájékoztatóján arra kérték újságírók Van Gaalt, magyarázza meg, milyen gondolatok játszódtak le benne a háttérben döntése meghozatalakor. Bár elfogadja, hogy a szurkolók közül többen megkérdõjelezik döntését, tekintve csapata utóbbi idõben tapasztalt gólképtelenségét, meggyõzõdéssel állítja, hogy helyes döntést hozott.

 

"Eddig nem igazán tudott tevékenyen hozzájárulni a csapat teljesítményéhez" - mondta Van Gaal riporterek kérdésére pénteken.

 

"Játszott pár percet a Premier League-ben és a Ligakupában, és nem mindig kapott szerepet a 18 fõs meccsnapi keretben. Ilyen életkorú játékosnak játéklehetõségre van szüksége, és persze el tudom képzelni, hogy a szurkolók botrányosnak tartják ezt a döntést, mert gondunk akad a gólszerzés területén, azonban ez csak rövidtávú gondolkodás lenne."

 

"Nekünk abban kell gondolkodnunk, mi a legjobb egy olyan játékosnak, mint Wilson, jelen pillanatban pedig nem igazán áll rendelkezésére lehetõség, hogy a legmagasabb szinten játszhasson. Hiszünk benne, szóval máshol kell fejlõdnie. Ha szükségünk lesz rá, visszahívhatjuk."

 

 

Van Gaal két nappal azt követõen állt a sajtó rendelkezésére, hogy a United gólnélküli döntetlent ért el a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája összecsapáson, amely minden sorozatot figyelembe véve negyedik döntetlenük volt utóbbi hét mérkõzésükön.

 

Sajtótájékoztatóján a menedzser elismerte, aggódott a szurkolók csapata teljesítménye miatti kritikus megnyilvánulásai miatt, de gyorsan kiemelte azokat az okokat, miért biztos a fejlõdésben csapata következõ mérkõzésein.

 

"Természetesen, mert a szurkolókat boldoggá kell tenni, és egy csapatnak a szurkolóiért kell játszani, ezt nem lehet letagadni" - tette hozzá.

 

"De azt is meg kell néznünk, az ellenfeleink mennyire ellenünk játszanak, és ha látjuk, hogyan játszanak, akkor felismerhetõ az ellenfél szervezettségének felbontásában rejlõ nehézség is - ez nagyon nehéz."

 

"Továbbra sincs szerencsénk a helyzetkihasználásokat tekintve, mert vannak helyzeteink. Ha nem lennének, akkor talán joban aggódnék, de mivel nem ez a helyzet, ezért nem kell túlzottan letörtnek lennünk. Általában az eredményeink is jól szoktak alakulni, ezért vagyunk másodikak a bajnokságban és a Bajnokok Ligája csoportunkban is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!