U19: Wolfsburg 0-2 United

A Manchester United U19-es csapata lejátszotta az utolsó csoportmérkõzését az UEFA Youth League-ben és meggyõzõ 2:0-ás gyõzelemmel utazhattak haza a sereghajtó, Wolfsburgtól.


A kiváló eredmény ellenére a Vörös Ördögöknek ez a gyõzelem nem volt elég a továbbjutáshoz, mivel a PSV Eindhoven 2:1-re legyõzte a CSZKA Moszkvát, s a két utóbbi csapat jutott túl a csoporton. Axel Tuanzebe és Tosin Kehinde találataival gyõzött a United a VfL Stadionban.

 

A Unitednek kiválóan sikerült az elsõ félidõ. Callum Gribbin és Marcus Rashford lendülete nem egyszer megzavarta a hazaiak védelmét. A mérkõzés elsõ nagyobb helyzete is az õ nevükhöz fûzõdik, a 12.percben Gribbin egy felé pattogó magas labdát akart levenni, amiben két wolfsburgi játékos próbálta megakadályozni. Gribbin azonban nem adta meg magát, a két világos mezes játékos talán túlbonyolították a helyzetet, a labdát végülis a vendégek játékosa tudta levenni, amibõl rögtön indulhatott is a támadás a kapu felé, ugyanis Gribbin lábához úgy érkezett a labda, hogy azonnal kiugrathatta Rashfordot, aki ügyesen lecselezte a hazai kapust, Philip Menzelt és sajnos ahelyett, hogy bepasszolta volna a kapu elé Gribbinnek, megkísérelt egy lövést, ám kiszorított helyzetbõl tette ezt, szóval csupán az oldalhálót találta el.

 

 

A hazaiak próbáltak válaszolni Nicky Butt csapatának helyzeteire, elõbb Anton-Leander Donkor próbálkozásával, majd jött Amara Conde szabadrúgása, amelyet George Dorringtonnak kellett védenie.

 

Ibay May sem volt elég pontos, amikor fejelnie kellett. Ellenben a United jobban meg akarta nyerni ezt a mérkõzést. Gribbin szöglete veszélyesen, alacsonyan szállt be a kapu elé, Devonte Redmond tette rá a kapott labdát a kapura, lövését Menzel teste akasztotta meg, de a kapus megfogni nem tudta, s Tuanzebe kotorta be a hálóba a lasztit. Még a szünet elõtt vezetést szereztek a Vörös Ördögök.

 

 

A második játékrészben Ismal Azzaoui elõtt adódott egy kisebb helyzet, de kihagyta a lehetõségét, így Dorrington fellélegezhetett. Az 56.percben ismét a United támadott. Félpályáról, Matty Willock-tól indult a labda, aki ügyesen észrevette Tim Fosu-Mensah elõnyös helyezkedését és gyönyörû pontos átadással varázsolta rá a mellére a játékszert, aki két védõ között is kapuralövésig tudott jutni. Ekkor Menzel védett, ám Rashford elé csorgott le a kapusról a labda. Rashford higgadtan, mégis felháborítóan merész módon oldotta meg a szituációt, pimasz csellel hagyott el egy védõt, majd fejjel maga elé passzolt, onnan sarokkal vissza, pontosan Kehinde elé, aki nem hibázott, a hosszúba lõtt laposan, Menzel nem érte el.

 

Nem sokkal késõbb, a vendégek még tovább növelhették volna az elõnyüket, a 67.percben Tim Fosu-Mensah futott el jól a bal szélen és sikeresen be tudta adni Gribbinnek a labdát, azonban a játékos fölé lõtte. A Wolfsburg is próbálkozott még, Paul Jaeckel tudott fejelni egy szögletet követõen, ám csúnyán fölé repült a labda, illetve Conde a tizenhatoson kívülrõl tette próbára Dorringtont, de a kapus ma jobbnak bizonyult.

 

 

A meccs vége elõtt öt perccel, egészen hátulról indult a következõ hatalmas akció a vendégek részérõl. Rashford kapta meg a bal szélrõl a hosszú indítást. A védõ becsúszással próbált szerelni körülbelül a tizenhatos sarkánál, de nem talált se labdát, se lábat, szerencsére. Így Rashford egyedül maradt a labdával a kapussal szemben, viszont ismét elég kiszorult helyzetben. A kapitány kétszer is próbálkozhatott, mind kétszer a kapusba bombázott. Ezután még a Wolfsburg szépíthetett volna, miután a United tizenhatosában Callum Whelan elcsúszott, hatalmas lehetõséget adva a hazaiaknak, de Dorrington, mint már mondtuk, ma jobb volt mindenkinél.

 

Ez a mérkõzés ismét egy tanulságos lecke volt Nicky Butt fiainak és most legalább jól is végzõdött. Újabb szép és ígéretes színei kerültek elõ a Manchester United jövõbeli reménységeinek.

 

United: Dorrington; Warren (Kenyon 76), Tuanzebe, Williams, Hamilton; Gribbin, Fosu-Mensah, Willock, Redmond, Kehinde (Whelan 63); Rashford.

 

UEFA Youth League / 2015. december 8 / Gólok: Tuanzebe 43, Kehinde 56

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!