U21: United 6-1 Leicester

A Manchester United U21-es csapata a vártnál simábban, egy gólgazdag mérkõzésen gyõzte le a Leicester City csapatát. Powell és Redmond duplájával, Weir és a csereként beállt Rashford egy-egy góljával nyertek, a vendégek szépítõ gólját Panayiotou lõtte.


Barclays U21 Premier League / 2015 december 14 / Gólok: Powell 11, 64 Redmond 15, 62 Weir 38 Rashford 77 / Panayiotou 70.

 

A United a mérkõzés elejétõl egyértelmûen dominált ezen az estén. Powell a 11.percben máris megszerezte a nyitó találatot, az ötösön belül állva sikerült befejelnie egy átadást, amelyet Sean Goss-tól kapott a tizenhatos sarkától.

 

 

Mindössze négy perccel késõbb Dion Henry kapus bosszúságára jött a második találat, Matty Willock elõkészítése után Redmond a büntetõterületen kívül kapta a lehetõséget és élt is vele. Tehát távolról bombázta rá, 2:0 az állás. Powell nagyon elemében volt, kétszer is védésre kényszerítette a vendégek kapusát, illetve a másik oldalon is akadtak lehetõségek, Michael Cain és Harry Panayiotou révén.

 

Josh Harrop kapott sok teret a büntetõ területen kívül, rálõtte a labdát a kapura és bár Henry védeni tudott, a labda túl erõsen jött be, megfogni nem sikerült a játékszert, a kapitány Weir elé ütötte a labdát, aki berúgta. Weir ezután szerezhetett volna még egy gólt, amikor Tim Fosu-Mensah sikeresen rázta le magáról az egykori Vörös Ördögöt, Jack Barmby-t, ezzel kialakítva a nem kis helyzetet, de ezúttal a kapitány szerencsétlen volt.

 

 

Jak McCourt lövése sikeresen blokkolva lett, illetve Barmby kísérletét Sam Johnstone hárította, tehát az elsõ félidõt tökéletesen ellenõrzés alatt tartotta a hazai csapat. A félidõt követõen a tempó kissé lelassult, részben annak köszönhetõen, hogy Powell rúgást kapott a lábfejére és ápolni kellett. De ezen a napon senki más nem akart annyira futballozni, mint Nick Powell, lerázta magáról a fájdalmat, felállt, visszatért a pályára és végig játszotta a meccset.  

 

Ezután a mérkõzés visszatérni látszott a régi menetéhez, lendületességéhez. Fosu-Mensah begyûjtott egy Willock átadást és egy csodálatos labdát adott a védelem mögül Redmondnak, aki magabiztosan szerezte meg második gólját. Az ötödik gól is jött, mindössze kettõ perccel a negyedik után, a 64.percben, Nick Powell is duplázni tudott. Fosu-Mensah újra megvillant és az õ tökéletes kereszt passzát váltotta gólra Powell.  

 

 

Ekkor jött a Rókák szépítõ találata, Panayiotou szerezte a 70.percben. A védelem a jobb oldalon gyengébben mûködött ez idõ alatt, s utólag kiderült ennek oka is. Négy perccel késõbb, az eddig nagyon hasznosan és kiemelkedõen játszó Tim Fosu-Mensah görcs miatt lesántikált a pályáról, helyére Rashford érkezett.  

 

Nem sok idõ kellett neki ahhoz, hogy bemelegedjen és felvegye a játék ritmusát. Beállása után három perccel máris gólt ünnepelhetett. A kapuval szemben, körülbelül 14-15 méterre, nem lehet mondani, hogy az ellenfél lemaradt volna, mivel a Rókák védõi a helyükön voltak, Rashford pedig egyedül velük szemben, de talán azzal magyarázható, hogy nem számítottak lövésre a United játékosától. Ugyanis Rashford szinte háttal helyezkedett a kapunak és az õt fogó játékosnak, éppen ezért volt váratlan, amikor szinte takarásból, a védõ mögül, álló helyzetbõl rá tudta lõni, s mindezt erõbõl.

 

 

Fletcher és Sean Goss a végén nem tudott lépést tartani Keenen King és Danny Rowe párosával, így Johnstone-nak kellett védenie többször is, s ezzel mondhatjuk, hogy mindenki kivette a részét ebbõl a gyõzelembõl. Powell közel állt a mesterhármashoz, de így is elégedett lehet a teljesítményével.

 

Warren Joyce csapatában ezen a mérkõzésen nagyon sok pozitívum volt felfedezhetõ. S így biztosra vehetõ az is, hogy a fiúk nem adják fel a harcot a bajnoki címért és remélhetõleg 2016-ban is ezen a vonalon folytatják.

 

United: Johnstone; Fosu-Mensah (Rashford 74), Tuanzebe, Williams, Riley; Goss, Willock (Fletcher 68), Redmond (Rothwell 79); Weir, Powell, Harrop.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!