Van Gaal: Jól teljesít a fiatal duó

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal elégedett azzal, ahogyan az elmúlt hetekben Cameron Borthwick-Jackson és Guillermo Varela megtette elsõ lépéseit a felnõtt csapatban.


A tinédzserkorú védõ, Borthwick-Jackson novemberben, a West Bromwich Albion elleni gyõztes bajnokin debütálhatott, míg Varela a West Ham ellen mutatkozhatott be december elején, a Premier League-ben való bizonyítási kényszer pedig egyikükre sem helyezett elviselhetetlen nyomást.

 

A duó segítségével mérsékelhetõvé vált az a sérüléshullám, amely következtében a felnõtt csapat nem kevesebb, mint hét játékosáról - Chris Smalling, Marcos Rojo, Phil Jones, Luke Shaw, Matteo Darmian, Paddy McNair és Antonio Valencia - volt kénytelen lemondani.

 

Van Gaal elégedett Varela és Borthwick-Jackson játékával, azonban úgy érzi, az ilyen tapasztalatlan játékosoknál elkerülhetetlen teljesítményingadozás okán még nem támaszkodhat rájuk száz százalékosan.

 

"Ez egy stratégiai döntés volt részünkrõl a szezont megelõzõen. A Manchester United egy olyan klub, amely lehetõséget ad a fiataloknak" - kezdte újságírók kérdésére a holland menedzser.

 

 

"Azonban ha 35-40 játékos alkotja a keretedet, nem tudsz elég játékmennyiséget biztosítani a fiataloknak, mert kezelned kell a csapat többi tagját, különös tekintettel az idõsebb játékosokra. Ezért adtunk el, illetve küldtünk kölcsönbe számos játékost."

 

"Aztán, amikor ilyen sérüléshullám sújt, mint most minket, láthatjuk, hogy Varela milyen jól teljesített a Wolfsburg ellen, és Borthwick-Jackson sem vallott szégyent elsõ két mérkõzésén csereként. A Bournemouth elleni elsõ félidõben is jól játszott, a másodikban már kevésbé, de ennek fiatal kora az oka, ezt pedig el kell fogadnunk."

 

"Elõállhat olyan, amikor mély vízbe kell dobnod a fiatalokat, nálunk pedig ez most állt elõ. Ha becsukjuk a szemünket, és kicsit magunkban elemezzük a helyzetet, láthatjuk, hogy többé ez a stratégia nem annyira elfogadható."

 

Van Gaal azt is megerõsítette, rendelkeznek visszahívási opcióval James Wilson esetében, ha szükséges, aki jelenleg a Brighton Howe&Albion gárdáját erõsíti kölcsönben.

 

"Azért küldtük Brightonba, hogy meccsrutint szerezzen, és megmutassa, mire képes" - tette hozzá.

 

"Meghosszabbítottuk a szerzõdését a kvalitásai miatt, hiszünk benne. Most, hogy ott van, meg is mutatja, mit tud, de azért azt nem szabad elfelejtenünk, hogy az egy alacsonyabb szint."

 

"Ha bajban vagyunk, akkor visszahívhatjuk, pontosan ezért vettük bele ezt a szerzõdésébe. Ez egy adott pillanat döntése lesz, ami vagy elkövetkezik, vagy nem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!