Blind: Csak a gyõzelmek számítanak

A Manchester United hátvédje, Daley Blind szerint a Vörös Ördögöknek egy gyõzelmi sorozatra van szükségük ahhoz, hogy újra harcban álljanak a bajnoki serlegért. Ezt a sorozatot már ma, a Norwich City elleni otthoni mérkõzésen el lehetne kezdeni.


Blind a legtapasztaltabb védõ Louis van Gaal mérkõzés elõtti keretében, hiszen Chris Smalling, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Antonio Valencia és Luke Shaw is sérüléssel bajlódik.

 

A holland játékos nem kifogásokat keres a legutóbbi gyenge teljesítmény magyarázására, hanem tisztában van azzal, hogy a szép, eredményes játék kevés lesz a szurkolók szívének visszahódítására, hacsak ez nem párosul gyõztes mérkõzésekkel.

 

"Természetesen rossz érzés volt a Bournemouth elleni ereményünk" - mondta az MUTV-nek. "Csapatként még mindig ugyanúgy vagyunk, együtt dolgozunk és segítünk egymásnak. Össze kell tartanunk és a lehetõ legerõsebben teljesíteni a pályán."

"Naponta keményen dolgozol azért, hogy fejlõdj és az eredmények ellenére pozitív atmoszféra van közöttünk, hiszen mindenki a maximumot akarja nyújtani. A munkamorál magas, mindegyikünk kész métereket szaladni a másikért - nagyon jó érzés ezt látni, már csak a mérkõzésekre kéne átültetnünk ezt a légkört."

 

"Igaz, hogy rengeteg sérültünk van jelenleg, de ez ellen nincs mit tenni és tovább kell tudjunk lépni. Mindenkinek készen kell állnia arra, hogy az elsõ csapatban szerepeljen, ezért fontos az összetartás és a csapatként való játék."

 

"Véleményem szerint a Norwich ellen nehéz játszani, akárcsak a többi Premier League csapat ellen. Ha a legutóbbi eredményeiket nézed, õk egy kemény csapat, akik nem kaptak túl sok gólt. Persze túl sok gólt sem lõttek, de ebbõl a szempontból mi sem állunk a legjobban. Csapatként kell pályára lépnünk, össze kell tartanunk és mindent bele kell adnunk a 3 pont érdekében."

 

"Egy igazán sûrû idõszak elé nézünk, így fontos ez a 3 pont. Ez az egyetlen dolog, ami jelenleg számít, ezt a játékosok és a stáb is mind tudják. Mindeki segít, ahol tud, mi mind egy csapat vagyunk."

Guillermo Varela (22), Paddy McNair (20) és Cameron Borthwick-Jackson (18) mind a kezdõben szerepeltek Blind mellett a Bournemouth elleni hátvédsorban. A holland nagyon élvezi szerepét, hiszen segít a klub fiatal játékosainak beilleszkedni az elsõ csapatba és megszokni a bajnoki mérkõzéseket.

 

"Természetesen ez egy újabb tapasztalat számomra, elvégre még csak 26 éves vagyok és még nekem is rengeteg mindent kell tanulnom" - nyilatkozta. "A személyiségemet is próbálom formálni, jobbá tenni és élvezek segíteni a fiataloknak. Ilyenkor egy kis idõre elfelejtem azt, hogy én is a fiatalabb játékosok egyike vagyok. Ahogy telnek az évek egyre több felelõsséget kell vállalnod a csapaton belül."

 

"A fiatalok teljesítménye és akarása a pályán hatalmas pozitívum. Az eredmények ellenére õk jól teljesítettek és ez is az akadémiánk minõségét mutatja meg. Sokat edzettünk velük és látni lehet néhányukon, hogy készen állnak betörni az elsõ csapatba. Készek beugrani bármelyikünk helyére, ha a szükség úgy hozza."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!