U21: United 3-1 Tottenham

A Manchester United U21-es csapata 3:1-es gyõzelemmel kezdte a 2016-os esztendõt, a Tottenham csapatát verték a Leigh Sports Village-ben, köszönhetõen az elsõ félidõ hõsének, James Weirnek és a második félidõ duplázójának, Andreas Pereira-nak.


Barclays U21 Premier League / 2016. január 4 / Gólszerzõk: Weir 13, Pereira 65, 91

 

Ezzel a gyõzelemmel a Vörös Ördögök a negyedik helyre jöttek fel a tabellán. Warren Joyce elégedett lehet csapatával, ugyanis Pritchard fejesétõl eltekintve „fiai“ végig ellenõrzésük alatt tartották a mérkõzést.

 

A játékot mindkét fél óvatosan kezdte. Az elsõ kaput eltaláló lövés és egyben jelentõsebb helyzet a Spurs, azon belül is Andros Townsend nevéhez fûzõdik, azonban a védelem jól dolgozott, majd a hazaiak adtak munkát a vendégek védõinek.

 

Matty Willock is közel állt a gólszerzéshez, amikor a visszatérõ Will Keane-tõl kapott egy pazar átadást, miután az három Spurs védõ eszén is túljárt. Viszont Willock lövését könnyedén hárította Thomas Glover kapus.

 

Szerencsére a hazaiaknak nem kellett sokat várni a találatra. Devonte Redmond végezte a munka nagy részét, majd a csapatkapitány, James Weir juttatta vezetéshez a Unitedet. Az elsõ negyed óra leteltével a meccs egy nyugodtabb része következett, amelyet csupán a félidõ végén zavart meg Townsend. Azonban az õ próbálkozását sikerült Joel Pereira kapusnak védenie.

 

 

A második félidõ elején szintén nem történt sok minden. Ezután Ro-Shaun Williams zavarta meg a vendégek kapuját egy szögletet követõen. A 65. percben jött a mérkõzés egyik legszebb pillanata, szintén sarokrúgás következett a Vörös Ördögöknek. Andreas Pereira nem vacakolt, a sarokból egyenesen a hálóba küldte a labdát, szögletbõl, 2:0. Ezt követõen Will Keane is próbálkozhatott, de sajnos az õ lövése nem talált kaput.

 

A 76. percben a másik oldalon alakult ki helyzet. Townsend beadását Joe Pritchard fejjel értékesítette, 2:1. A Tottenham a gól után próbált élni a mentális fölényével, amelyhez a szépítés után jutott, próbált egyenlíteni, számos lehetõséget kidolgozva. Azonban a hazaiak okosan védekeztek, végig kontrollálva a játékot.

 

A végén sikerült meglepni is a vendégeket, az eddig támadó csapat ráfázott az üresen hagyott területekre, melynek köszönhetõen Andreas Pereira megkaphatta a játékszert. Ezután a technikás játékos kamatoztathatta képességeit, a védõket ügyesen átjátszva, Glover kapust is lecselezve, belõtte a labdát a kapuba, 3:1.

 

United: J. Pereira; Weir, Williams, Fosu-Mensah, Varela; Pearson, Redmond; Willock (Riley 58), A.Pereira, Harrop (Rashford 76), Keane (Fletcher 85)

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!