Herrera: Amiért az FA kupa különleges

Vannak olyanok, akik szerint az FA kupa veszített presztízsébõl és csillogásából, azonban a Manchester United középpályása, Ander Herrera így is nagy rajongója a világ legrégebbi kupasorozatának.


A spanyol játékos az elõzõ szezonban már belekóstolhatott a 145 éves múltra visszatekintõ sorozatba, amikor a Vörös Ördögök a 6. fordulóig jutottak, ám ott a késõbbi gyõztes Arsenal megálljt parancsolt nekik. Az idei kiírásban is a 3. fordulóban kapcsolódnak be a küzdelmekbe a manchesteriek, ahol a harmadosztályú Sheffield United lesz az ellenfelük, Herrera pedig már nagyon várja a lehetõségét, hogy pályára léphessen.

 

"Nem jutottunk túl messzire az FA kupa elõzõ kiírásában, de nagyon élveztem a mérkõzéseket" - kezdte Herrera a MUTV-nek.

 

"Ez egy nagyszerû kupasorozat, fantasztikus ennek a szervezettsége Angliában, azt kell hogy mondjam. Most otthon kezdünk majd, ahol jó lenne gyõzni."

 

A 2014/2015-ös kiírásban Herrera bombagólt szerzett a United történetének elsõ Yeovil Townhoz tett látogatása alkalmával, amelyet követõen a Vörös Ördögök még a szintén alsóbb osztályú Cambridge United, és a Preston North End ellen tudtak tovább jutni.

 

 

"Ebben a sorozatban talán jobban kedvelem, ha idegenben játszunk, mert amikor alacsonyabb osztályú csapatok ellen lépsz pályára, mint ahogy az elõzõ szezonban, akkor megtapasztalhatod, milyen hihetetlen hangulat uralkodik a stadionjukban" - tette hozzá.

 

"Tudom, hogy szerencsések vagyunk, mert a hétvégén saját szurkolóink elõtt játszhatunk majd, az Old Traffordon pedig mindig szeretek szerepelni. De ha legyõzzük a Sheffield Unitedet, szeretném ha idegenbe kellene utaznunk, mert nagyon élvezem ezeket a látogatásokat. Ez egy nagyon élvezetes kupasorozat, amelyet nagyon jó lenne, ha idén sikerülne megnyernünk."

 

Az Athletic Bilbao egykori játékosa korábban az Inside Unitednek is beszélt az FA kupa egyedi vonzerejérõl.

 

"Ez más, mint a Spanyol kupa, mert itt sokkal élesebb a kiesési szituáció" - mondta a klub hivatalos, havi magazinjának.

 

"Spanyolországban az összecsapások két felvonásosak, úgyhogy itt jó, hogy egy mérkõzésen dõl el a gyõztes kiléte - ez nagyon érzelmessé teszi az egészet."

 

"Ez egy nagyon érdekes sorozat, Spanyolországban is mindig követtem az eseményeket. Minden csapatnak esélye van megnyerni, ami nagyon jó."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!