U18: Liverpool 3-0 United

A Liverpool U18-as csapata egy sima és meggyõzõ gyõzelmet aratott az örök rivális, Manchester United ellen.


Barclays U18 Premier League / 2016. január 9 / Gólszerzõk: Woodburn 2, Dhanda

 

A United a szokásosnál is fiatalabb felállásban lépett pályára ezen a mérkõzésen. Ro-Shaun Williams és Marcus Rashford sem lehetett tagja a keretnek ez alkalommal, mivel nekik az U21-es csapatnál van küldetésük. Utólag kiderült, hogy nagyon is hiányzott Rashford gólérzékenysége. Callum Gribbin kapta meg a kapitányi karszalagot, Indy Boonen pedig lett volna a gólfelelõs.

 

A fiatal Vörös Ördögeinknek sajnos nem sikerült szalonképes eredményt elérni az õsi rivális ellen, de hozzá kell tenni, hogy egy kis szerencsével és egy kicsivel pontosabb befejezésekkel ez a történet egészen máshogy is alakulhatott volna. Paul McGuinness tehát a szokottnál fiatalabb keretet állított össze a Liverpool ellen, s bár az elért végeredmény nem túl fényes, az edzõ nagyon büszke a „fiaira“, mivel azok nagyon ígéretes teljesítményt nyújtottak.

 

Az elsõ félidõben a Liverpool dominált, jóval többet birtokolták a labdát és Ben Woodburn két találatával ez a fölény az eredményen is látszódott. A Pool ezzel nagyon kényelmes helyzetbe került, de a United nem adta fel, tisztességgel harcoltak a fiatalok, vendég helyzetek következtek.

 

 

Boonen kétszer is megrezgethette volna a hálót, ám hiányzott az a bizonyos pontosság, illetve szerencse. Angel Gomes szögletét követõen, Jimmy Dunne fejese is veszélyes volt. Callum Whelan is mérgelõdött, amikor a lövése centikre volt csupán a góltól.

 

A második játékrész már sokkal kiegyensúlyozottabb volt. A United még mindig nem adta fel a csatát. Aidan Barlow és George Tanner csereként álltak be, s mindkettejüknek meg volt az esélye arra, hogy szépítsen az eredményen. Nem sok hiányzott, de nem sikerült helyzetet értékesíteni.

 

Kilenc perccel a vége elõtt, hiába a United igyekezete, Woodburn keresztlabdáját Yan Dhanda váltotta gólra, a Liverpool növelte elõnyét, 3:0. Fortuna ma a liverpooliakkal volt.

 

United: Byrne; Scott, Warren, Dunne, Spratt (Tanner 76); Whelan, Gribbin, Gomes (Sang 76), Dearnley (Barrow 60), Kenyon; Booner.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!