Blind: Hatalmas a feszültség az Anfielden

A Manchester United holland játékosa, Daley Blind az MUTV-nek mesélt arról, hogy milyen a hangulat Anglia két legeredményesebb klubjának mérkõzésein.


Mit gondolsz milyen jelentõsséggel bír egy Liverpool - United találkozó a szurkolók számára?

Ismerem a két klub történelmét, tudom, hogy a két csapat mindig is nagy rivális volt, nagy történelem és nagy rivalizálás jellemzi õket. Ezek a találkozók mindig többet jelentenek a játékosoknak és a szurkolóknak is, mint egy sima bajnoki.

 

Milyen érzés volt elõször pályára lépni az Anfield Roadon, mint United játékos?

Minden játékosnak az az álma, hogy egy ilyen találkozón ott lehessen a pályán. Az Old Traffordon pályára lépni egy valóra vált álom, de kifutni a gyepre az Anfielden és érezni azt, hogy a rivalizálás már a lelátón kezdõdik a szurkolók között, fantasztikus. Érzed a nyomást, amit egy ilyen találkozó jelent. Az angol bajnokságban ráadásul szinte testközelbõl érzed mindezt, hiszen a szurkolók nagyon közel vannak a pályához. Az Anfield pedig egyike azon stadionoknak, ahol, ha a United vendégszerepel, akkor annak a találkozónak extra hangulata van. Nagyszerû érzés.

 

Milyen érzés volt Juan Mata találatát ünnepelni a vendég szurkolók elõtt anno?

Csodás emlék. Amikor gólt szerzel az mindig nagyszerû érzés, Juan számára is az volt, az pedig, hogy a csapat a szurkolókkal együtt ünnepelhette a találatot az leírhatatlan érzés. Szeretnénk újra átélni ezt.

 

Te is betaláltál már a Liverpool ellen. Milyen érzés volt?

Mint már említettem, az Old Traffordon pályára lépni hétrõ-hétre csodálatos dolog, egy valóra vált álom. Amikor a Liverpool jön hozzánk a hangulat feszült és nagy a versengés. Gólt szerezni egy ilyen találkozón pedig csodálatos.

 

Sokat emlegeted a légkört és a feszültséget. Szerinted változik valami a vasárnapi találkozón?

Mire kifutsz a pályára addigra fejben már számtalanszor lejátszod ezt a találkozót. A Premier Leagueben minden mérkõzés különleges, de a Liverpool - Manchester United mérkõzések talán a legkülönlegesebbek. Biztos, hogy továbbra is különleges érzés lesz pályán lenni ezen a találkozón.

 

Jürgen Klopp próbál gyors játékot játszani a csapatával, van valami terv ellenük?

Persze, mindig figyeljük az ellenfelünket. Tudjuk, hogy Klopp milyen stílust képviselt a Dortmundban is, ahol a csapat nagyon jó focit játszott. A lehetõ legjobban felkészültünk a találkozóra és megpróbáljuk érvényesíteni a saját akaratunkat a mérkõzésen.

 

Egy esetleges gyõzelem nagy lökést adhat a csapatnak a továbbiakban?

Igen, biztos, hogy nagyon fontos lenne az elõttünk álló idõszakra vonatkozóan. Elég szoros a tabella és csupán 9 pont választ el minket a listavezetõtõl. Nyernünk kell a mérkõzéseket, nincs más választásunk.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!