Klopp visszautasította a United ajánlatát 2013-ban

Jürgen Klopp elismerte, hogy Sir Alex Ferguson azt szerette volna, ha õ veszi át tõle a United irányítását, de visszautasította a felkérést, mert nem volt jó az idõzítés számára.


A német Brendan Rodgerst váltotta a Liverpool padján 2015. októberében, ám elõtte 2013. áprilisában megkereste a Manchester United is, hogy vegye át a szezon végén visszavonuló Ferguson helyét a kispadon.

 

Klopp azonban még nem akart Angliába igazolni, mivel a 2013/14-es szezont még a Dortmunddal akarta végigcsinálni, így Ferguson utódja, mint ismert David Moyes lett a Unitednél.

 

 

"Igen, beszéltünk" - mondta Klopp. "Nem sokat, de sokat jelentett számomra. Nagy megtiszteltetés volt, hogy megkerestek, de még nem álltam készen arra, hogy elhagyjam Dortmundot."

 

"Április volt és már a következõ szezonra készültünk. A nyárra koncentráltunk. A felkészülésre és az igazolásokra. És közben hagyjam ott a csapatomat? Nekem ez nem megy sajnos."

 

"Igazi ajánlatról nem is nagyon hallottam. De ha lett is volna, akkor sem tudtam volna menni. Be kellett fejeznem a munkám Dortmundban. Lehet nem ez volt a legokosabb döntés, de ez az én utam. Ez olyan, mint a Mainznál is volt."

 

 

Klopp elmondta, hogy nagy tisztelõje Fergusonnak és egyenesen John Lennonhoz hasonlította a skót menedzsert. 

 

"Nagy megtiszteltetés volt, hogy beszélhettem Sir Alex Fergusonnal" - mondta a német. "Egy menedzser számára a legjobb dolog, hogy ott ülhet vele szemben és hallgathatja."

 

"Õ a legnagyobb, akit valaha ismertem, a foci John Lennonja. Részemrõl nagyon tisztelem õt. Amit õ tett, azt nagyon nehéz lesz bárkinek is utána csinálni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!