Rooney: Ki fogom élvezni a gyõztesgólomat

Wayne Rooney kijelentette, minden egyes pillanatát ki fogja élvezni a Liverpool ellen szerzett gyõztesgóljával együtt járó örömnek, és elárulta, nagyszerû érzés volt újra gólt szereznie az Anfielden manchesteri mezben.


A csapatkapitány a 78. percben bombázott közelrõl a hazaiak kapujába, amellyel 2005 óta elõször tudott eredményes lenni az õsi rivális otthonában, csapata pedig 2016-ban eddig lejátszott négy mérkõzésébõl már harmadik gyõzelmét arathatta.

 

"Ma önzõ leszek, és azt, hogy gyõztesgólt szereztem az Anfielden, amely utoljára az elsõ manchesteri évemben, tehát elég régen sikerült, a lehetõ legmaximálisabban ki fogom élvezni" - kezdte Rooney a SkySportsnak az 1-0-s gyõzelmet követõen.

 

A 30 éves játékos 176. gólját jegyezte a Premier League-ben a Vörös Ördögök színeiben, így õ lett minden idõk legeredményesebb játékosa egy klub színeiben, azonban a kapitány elmondása szerint számára jelenleg sokkal többet nyom a latban a Mersey-partján szerzett gyõztes találata.

 

"Hogy õszinte legyek, nem tudtam errõl a rekordról. Természetesen nagyszerû érzés, ha az ember megdönt egy ilyet, de nem hiszem, hogy felül tudna kerekedni azon, amit most érzek" - tette hozzá.

 

"Szerintem mindenki tudja, milyen jelentõséggel bír ez a mérkõzés, a csapatok pozíciójától függetlenül; lehetünk listavezetõk, vagy hátulról a másodikak. Hatalmas mérkõzés ez a kluboknak és a szurkolóknak egyaránt."

 

"Hatalmas gyõzelmet arattunk, és elhoztuk a három pontot is, amire nagyon szükségünk volt, hogy fenn tudjuk tartani jó évkezdésünket."

 

 

Egy óvatos elsõ félidõt követõen a United játéka feljavult a fordulás után, és sikerült kiharcolni sorozatban negyedik gyõzelmüket a Liverpool ellen, amikor Marouane Fellaini kapufán csattanó fejese pont Rooney elé pattant, aki pedig már nem hibázott. Azonban a támadó szerint az eredmény most sokkal fontosabb volt számukra, mint a teljesítmény.

 

"Kõkemény mérkõzés volt. A Liverpool nekünk rontott, David de Gea pedig rengeteg védést kellett hogy bemutasson. Szerencsére akadt egy lehetõségem, amivel élni is tudtam."

 

"Ma a teljesítmény nem volt fontos; csak a gyõzelem az, ami számított. Szerintem mi pontosan tudtuk, mennyire fontos mérkõzés ez, és a félidõben is volt néhány emlékeztetõ a menedzser, illetve az én részemrõl, hogy 'most a Liverpoollal játszunk, így többet kell szerelnünk és gyorsabban kell járatnunk a labdát'."

 

"Szerintem a második félidõben ezt meg is tettük. Az elsõ félidõben nagyon megnehezítette a dolgunkat a hazai csapat, de aztán adódott egy lehetõségünk, amivel élni is tudtunk, és most nagyon örülünk a gyõzelmnek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!