Schneiderlin a különleges gyõzelmet ízlelgeti

Morgan Schneiderlin arra sarkallja csapattársait, hogy építsenek az Anfielden aratott "különleges" gyõzelemre, ahol a Manchester United játékosaként elõször tapasztalhatta meg az õsi rivális elleni rangadó hangulatát.


A francia középpályás csereként állhatott be szeptemberben, amikor a United az Old Traffordon legyõzte a Liverpoolt, ezúttal azonban 90 percig a pályán lehetett, amikor Wayne Rooney késõi találatával 1-0-s sikert arattak a Mersey-partján.

 

Schneiderlin, aki a Southampton játékosaként háromszor már szerepelhetett az Anfielden, úgy véli, a Vörös Ördögök egy kemény küzdelem után megszerzett kulcsfontosságú gyõzelemmel távozhattak vasárnap délután.

 

"Mindig nagyszerû hangulat uralkodik az Anfielden, különösen egy rangadón. Éreztük, hogy különleges ez a pillanat, az pedig nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy gyõzelemmel a zsebben mehettünk haza" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Az volt a legfontosabb, hogy gyõzelemmel tudjuk megörvendeztetni a szurkolóinkat és a klubunkat. Remélhetõleg folytatni tudjuk ezt az utat."

 

Az elsõ 45 percben jóvan több helyzetet dolgozott ki a Liverpool, azonban Schneiderlin magyarázatot szolgáltatott arra, csapata miként javult fel, és aratott gyõzelmet, amelynek köszönhetõen immáron sorozatban negyedik sikerüket tudták aratni az õsi rivális ellen.

 

"Az elsõ félidõben képtelenek voltunk elég labdát szerezni. Néha a megjátszott emberünk képes volt a labdát megtartani, de labdaszerzésben nem jeleskedtünk" - tette hozzá.

 

"Amikor az elsõ félidõt követõen az öltözõbe mentünk, volt egy kis kiabálás, de természetesen ez normális, mert egy derbin egyetlen egy csatát se veszíthetsz."

 

"A Liverpool egy nagyon magasan az ellenfélre nyomást helyezõ csapat, és tudtuk, hogy ha sikerül kapott gól nélkül megóvnunk a kapunkat, akkor esélyünk lesz megnyerni a mérkõzést."

 

"A második félidõben megtettük, amit meg kellett tennünk. Szereztünk egy gólt, erõsek tudtunk maradni, és a végén három pontot szerezni lenyûgözõ érzés volt."

 

Schneiderlin nem meglepõ módon nagy elismeréssel beszélt David de Gea teljesítményérõl, aki néhány fantasztikus védésével mérkõzésben tartotta csapatát a nehéz idõkben.

 

"David a csapatunk nagyon fontos játékosa. Boldogok vagyunk, hogy magunk mögött tudhatjuk, és hogy tavaly nyáron nem távozott. Maximálisan elkötelezett a klub irányába."

 

"Amikor van egy ilyen játékosod a kapuban, az nagyon jó, mert tudod, hogy nem fogsz annyi gólt kapni, és remek védéseket fog bemutatni. Gratulálok neki."

 

 

Rooney rendes játékidõ lejárta elõtt 12 perccel szerzett szezonbeli 12. találata jelentette a különbséget vasárnap a Liverpoollal szemben - Schneiderlin pedig kiemelte a csapatkapitány fontosságát, ha a United trófeák megszerzésében reménykedik.

 

"Wayne továbbra is központi figura a klubnál, õ az egyetlen olyan, aki megannyi gólt tudott szerezni karriere során, és továbbra is így tesz. Néha vannak idõszakok, amikor nem megy egy támadónak a gólszerzés, de õ olyankor is ugyanúgy mosolyog és keményen edz."

 

"Láthattuk a Newcastle ellen szerzett két gólját is, amelybõl az egyik gyönyörû volt, és ma is nagyszerû gólt szerzett. Szükségünk van rá a szezon második felében, ha valami különlegeset akarunk elérni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!