Borthwick-Jackson bármely mérkõzésen megállja a helyét

Joggal érte dicséret Rooneyt és De Geat a Liverpool elleni gyõztes mérkõzésen nyújtott teljesítményük miatt, Smalling szerint azonban Borthwick-Jackson is kiérdemli teljesítményével, hogy elismeréssel beszéljenek róla.


A klub akadémiájának ranglétráját végigjáró 18 éves játékost a kispadra jelölte Liverpoolban Louis van Gaal menedzser, majd váratlanul a mérkõzés 40. percében csereként be kellett szállnia a sérült Ashley Young helyére, elfoglalva a védelem baloldalát, ahol a hazaiak tapasztalt játékosa, James Milner rohamozott, az ellenséges hangulatú hazai szurkolótábor szeme elõtt.

 

Biztosan letaglózó feladat lehetett felnõtt pályafutása egyik elsõ mérkõzésén egy Liverpool elleni rangadón helyt állni, különösen az Anfielden, Borthwick-Jackson azonban büszke lehet, mert megbízható teljesítményt nyújtott a szélen, keményen védekezve, és idõnként, a támadást segítve.

 

Amely még lenyûgözõbbé teszi a fiatal játékos produkcióját, a tény, hogy ez volt mindössze hatodik mérkõzése a felnõtt csapatban, bár azt illetõen nem lehet kétség, hogy a szurkolók még élénken emlékeznek bemutatkozására a Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája vereség alkalmával.

 

 

A Mersey-partján megnyert mérkõzés lefújását követõen a Manutd.com-nak Smalling nem fukarkodott a dicsérõ szavakkal fiatal csapattársa kapcsán, és fényes karriert jósol számára a jövõt illetõen:

"Szerintem megmutatta, hogy készen áll arra, hogy ezen a szinten teljesítsen."

 

"Ebben a szezonban már néhány mérkõzésen be kellett dobni a mély vízbe, és bizonyította, hogy nem illetõdik meg. Az, hogy képes legyen ilyen módon megállni a lábán ezen a pályán, és az, hogy olyan teljesítményt volt képes nyújtani, mint amit láthattunk tõle, azt mutatja, hogy ebben a bajnokságban bárhol megállná a helyét."

 

Amikor arról kérdezték, odafigyel-e a pályán Borthwick-Jacksonra, utat mutatva neki különbözõ helyzetekben, Smalling bólogatott, de azt is hozzátette, Cameron is odafigyelhet magára:

"Szeretek beszélni a védelemhez, nem számít, hogy kik alkotják. Talán ezzel õt is még jobb teljesítményre lehet sarkallni, ha jó megoldást választ egy adott helyzetben, hogy folytassa ugyanazt a játékot, de összességében õ saját magára is nagyon odafigyel, mert egy nagyon higgadt srác."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!