Herrera: Segítenünk kell Rooney-nak

Ander Herrera szerint a középpályának több gólt kellene szereznie, ezzel is támogatva a jó formát mutató Wayne Rooney-t, akirõl így levehetnének nyomást. A spanyol szerint a Vörös Ördögöknek rengeteg olyan játékosuk van, akik képesek gólt szerezni.


A 2016-os év eddigi csillaga Rooney, aki az elsõ 4 tétmeccsen ötször volt eredményes, köztük legutóbb az Anfielden is betalált, góljával nyert a United a Liverpool ellen.

 

Herrera csak dicsérni tudta a csapatkapitányt, de fontosnak tartja, hogy a csapat ne csak attól függjön, Rooney képes-e betalálni.

 

"Szerencsések vagyunk, mert olyan világklasszisunk van, mint Wayne Rooney, és ha helyzetet alakítunk ki, õ jelenleg be is lövi azokat" - mondta Ander az MUTV-nek.

 

"Nagyszerû dolog ez, de segítenünk kell neki azzal, hogy több helyzetet kialakítunk és gólokat lövünk mi magunk."

 

"Megvannak azon játékosaink, akik képesek erre, kvalitásaink alapján is képesek vagyunk erre. Vannak olyan középpályásaink, akik gólokat tudnak szerezni, Juan [Mata] képes erre, Jesse [Lingard], Michael [Carrick], Anthony [Martial] mikor szélen játszik, [Marouane] Fellaini nagyon jól tud idõzíteni a tizenhatoson belül, Morgan [Schneiderlin] és Bastian [Schweinsteiger] szintén, mindkettõ nagyon jól lõ, szóval több gólt kell lõnünk, és fogunk is."

 

 

A legutóbbi két mérkõzésen Herrera 10-es posztról támogatta Rooney-t. A két meccs alatt négyszer volt eredményes a csapat. A középpályás állítja, ott fog játszani, ahol szükség van rá és elmondta, legjobb pozíciója a United és az ellenfél taktikája miatt mindig változik.

 

"A sajtóban mindenki errõl kérdezett, de ez mindig a mérkõzéstõl függ" - folytatta a baszk játékos. "Ha teljesen védekezõ csapat ellen játszol, akkor sokkal könnyebb 6-os és 8-as poszton szerepelni, mert többet találkozol a labdával. De amikor területek vannak elõtted, mint a Newcastle ellen, jobb 10-es poszton focizni."

 

"Szóval ez a meccstõl függ, de ott fogom segíteni a csapatot, ahol a menedzser megkér. Mindig ugyanazt mondom, csapatjátékos vagyok. Boldog vagyok, mert játszani akarok, de elõször is mindig a csapatnak akarok segíteni."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!