Rooney felkészült az FA-kupára

Wayne Rooney szerint a tavalyi sorozatban megtapasztaltak segíteni fognak a Manchester Unitednek pénteken, a Derby County elleni összecsapáson.


A Vörös Ördögök egy, hazai pályán elszenvedett bajnokival a hátuk mögött mennek a kupameccsnek, ráadásul annak tudatában is, hogy az elõzõ körben a harmadosztályú Sheffield United mennyire megnehezítette Louis van Gaal csapatának dolgát.

 

A Derby a Championshipben vitázkedik és a feljutásért harcol, így jóval komolyabb erõt jelent, mint jelentett tavaly a Cambridge United és a Yeovil Town. Bár nem a hazaiak lesznek az esélyesek, Rooney arra számít, hogy szurkolóik olyan hangulatot hoznak létre, mely segítségével sikerülhet megszerezni egy elsõ osztályú klub skalpját.

 

"Korábban játszottunk már ott, tudjuk, hogy nem lesz könnyû menet, remek hangulat lesz pénteken" - mondta Rooney az MUTV-nek, utalva a 2009-es FA-kupa párharcra.

 

 

"Biztos vagyok abban, hogy feltüzeltek lesznek a szurkolóikkal együtt, mint ahogy mi is, hisz megtapsztaltuk már, milyenek ezek a találkozók. Azok a játékosok, akik tavaly jöttek hozzánk és játszottak a Cambridge vagy a Yeovil ellen, láthatják majd, hogy egy ilyen FA-kupa párharc inkább egy csata, mint focimeccs. Készen kell állnunk rá, hisz ez a sorozat tele van meglepetésekkel."

 

"A Derby-nek nincs vesztenivalója. Senki nem várja tõlük, hogy megnyerjék ezt a mérkõzést. Tisztában vagyunk ezzel, készen kell állnunk erre. Kemény esténk lesz, a Sheffield United ellen is az volt otthon, úgyhogy fel kell készülnünk a harcra és meg kell nyernünk azt. Reméljük, hogy a bennünk rejlõ minõség látható lesz."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!