Beharangozó: Derby County - Manchester United

A Manchester United azon lesz ma este, hogy meghosszabbítsa eddigi csodás FA-kupa menetelését és a negyedik körben legyõzze a Derby csapatát.


A United utóbbi hat, Derby ellen játszott mérkõzését megnyerte, mindeközben 19 gólt szerezve. Ráadásul a középpálya tovább erõsödhet Michael Carrick visszatérésével, aki 4 hetet volt kénytelen kihagyni egy térdsérülést követõen.

 

Sajnos a vendégeknek még így is lesz elég hiányzójuk, hiszen Matteo Darmian habár jól érzi magát, de még biztosan nem fog játszani a múlt heti, Shane Longgal való ütközését követõen, Bastian Schweinsteiger térd-, míg Phil Jones bokaproblémák miatt nem lép ma pályára.

 

Marcos Rojo, Luke Shaw, Antonio Valencia és Ashley Young mind hosszú távú sérülésekkel bajlódnak.

 

Paul Clement, a Derby County edzõje a teljes keretével dolgozhat, így nem okoz különösebb fejfájást számára a kezdõcsapat pályára küldése, ráadásul a legújabb igazolásuk, Marcus Olsson is pályára léphet, hiszen nem szerepelt a kupasorozatban elõzõ csapata, a Blackburn Rovers színeiben. Mindezek ellenére utóbbi igencsak valószínûtlen, hiszen Stephen Warnock kitûnõen szerepelt bal szélsõhátvédként, így Olsson legjobb esetben a padon kap majd helyet.

 

Clement, aki még mindig nem számíthat Will Hughes szolgálataira egy térdsérülés miatt, biztos változásokat fog eszközölni saját csapatán a hétfõ esti, Burnley elleni 4-1-es zakó után. Ebbõl kiindulva Craig Bryson, Jeff Hendrick, Johnny Russell és Chris Baird biztosan kapni fognak az alkalmon, hogy visszakerüljenek a kezdõbe egy ilyen nehézsúlyú csapat ellen.

 

Mit sem törõdve a héten felröppenõ pletykákkal, amik Louis van Gaal problémáit és esetleges kirúgását ecsetelték, Clement még mindig tiszteli a holland szakembert, akit egyben a modern kor egyik legkiemelkedõbb alakjának tekint. 

 

Saját karrierjének eddigi legnagyobb mérkõzése elõtt bátran fordult tanácsokért egy másik kiemelkedõ edzõhöz, akit barátjának nevezhet, ez pedig nem más, mint Carlo Ancelotti.

 

"Elsõsorban ott vannak mindazok, akik közel állnak hozzám ennél a klubnál, ezért vannak az asszisztenseim is, de rendszeresen szoktam beszélni Carlo-val. [Ancelotti] Már elég régen jutott idõ arra, hogy felhívjam, de biztos vagyok abban, hogy szívesen segítene, amennyiben tanácsot kérnék tõle" - nyilatkozta Clement.

 

"Hogy fel fogom-e hívni a mérkõzés elõtt? Valószínûleg igen, hiszen õ egy rendkívül nyugodt személy. Meg fogja mondani, hogy csakis a saját játékosaimmal foglalkozzak, a saját játékunkat mutassuk és zárjunk ki minden mást."

 

"Az õ szavaival élve: Irányítsd azt, amit birtokolsz. Ezt fogom tenni ma este is, mint az összes eddigi mérkõzésünkön."

 

Érdekességek: 

  • A Derby-nek nem sikerült az FA-kupában legyõzni a United csapatát 1897 februárja óta.
  • A Kosok legutóbb 1998 januárjában gyõztek elsõosztályú ellenfél ellen [Southampton], azonban 1984-ben történt meg ez a dolog úgy, hogy õk már alsóbb ligában szepeltek. [akkor a Norwich kapott ki 2-1-re]
  • A Vörös Ördögök legutóbbi 44 FA-kupában játszott mérkõzésük során csupán egyszer szenvedtek vereséget alsóbb osztályból jövõ ellenfél ellen szerepelve. [GY36, D7] Az a bizonyos vereség még 2010 januárjában történt, a Leeds csapata ellen.
  • A Derby legutóbbi 11 hazai mérkõzésén mindössze egyszer kapott ki, [GY7, D3] azonban ez a bizonyos vereség pont a legutóbbi mérkõzésük volt. [0-3 a Birmingham City ellen]
  • A Manchester United csupán hetet nyert meg legutóbbi 22 mérkõzése közül, [D7, V6] és a mérkõzésenkénti gólok átlaga kevesebb, mint 1. [21 gól 22 mérkõzésen]
  • Wayne Rooney legutóbbi 5 mérkõzése alatt 5 gólt szerzett.
  • A vasárnapi hazai vereség a Southampton ellen egy 5 mérkõzéses veretlenségi sorozatnak vetett véget a Vörös Ördögöknél.

 

A két csapat formája a legutóbbi öt bajnokijuk alapján:

Derby: D V D V V

United: D GY D GY V

 

FA-kupa, 4. forduló
Derby County - Manchester United
iPro Stadium, 2016.01.29. 20:55

 

Lehetséges kezdõcsapatok:

Derby: Carson - Warnock, Shackell, Keogh, Christie - Johnson, Thorne, Butterfield - Blackman, Martin, Ince

United: De GeaBorthwick-Jackson, Blind, Smalling, McNair - Mata, Schneiderlin, Carrick, Lingard - Rooney, Martial

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!