Rooney: Létfontosságú, hogy legyõzzük a Sunderlandet

Wayne Rooney szerint ahhoz, hogy a Manchester United életben tartsa Bajnokok Ligája indulási reményeit, létfontosságú a hétvégi gyõzelem.


A Vörös Ördögök szombaton a forduló nyitómérkõzésén a Sunderland vendégeként lépnek pályára, vasárnap azonban két rangadót is rendeznek, elõbb az éllovas Leicester City látogat az Arsenal otthonába, ezt követõen pedig a Manchester City és a Tottenham mérik össze erejüket az Etihad Stadionban.


A United jelenleg hat pontra van a negyedik, Bajnokok Ligáját érõ helytõl, azonban a csapatkapitány szerint ez a forduló remek lehetõség lehet arra, hogy a csapat felzárkózzon az élbolyhoz.


"Természetesen kötelezõ a gyõzelem" - kezdte értékelését az MUTV-nek adott exkluzív interjújában. "Újra az elsõ négyben szeretnénk végezni, annyira elöl, amennyire csak lehet. Ehhez az egyetlen mód az, hogy mérkõzéseket nyerjünk."


"A Sunderland otthonában a múltban jól szerepeltünk és most is szeretnénk jó teljesítményt nyújtani, de úgy gondolom, hogy szombaton az eredmény lesz a legfontosabb."


"A bentmaradásért küzdenek és szenvedélyes rajongótáboruk van, szóval nehéz mérkõzésre számítunk."


"Az egyetlen dolog, amit nem tudunk befolyásolni az, hogy a szurkolóik felspanolják a játékosokat. Minden adandó alkalommal el kell hallgattatnunk a táborukat, de 100%-ig biztos, hogy harcolni fognak a gyõzelemért."



Rooney a támadásokban újból számíthat Anthony Martial és Jesse Lingard támogatására és a 30 éves támadó nem gyõzte dicsérni fiatal csapattársainak jelenlegi formáját. Lingard a Chelsea elleni találatával zsinórban második mérkõzésén volt eredményes, míg a francia Martial is kihagyhatatlan tagja a csapatnak mióta ebben az évben feljavult a Vörös Ördögök formája.


"Úgy gondolom, hogy mindkettejük elõtt fényes jövõ áll" - mondta a csapatkapitány. "Nagyszerûen játszanak és folyamatosan lekötik a védõk figyelmét, így folyamatosan területet biztosítanak a támadóinknak és középpályásainknak."


"Remélhetõleg folytatják jelenlegi formájukat és biztos vagyok benne, hogy ha így lesz, nagyobb esélyünk lesz."


Lingard gólörömére kitérve elmondta, hogy a csapattal utazó szurkolók tõle semmiképp sem fogják látni a mozdulatot.


"Megpróbált rávenni, hogy csináljam vele. Talán ha tíz évvel fiatalabb lennék, meg is tenném!" - mondta a 30 éves játékos. "Azt gondolom, hogy ez olyan dolog, ami az interneten kering, és szerintem Jesse is beállt a sorba!"


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!