Van Gaal: Fosu-Mensah megmentett minket

Külön dicsérettel illette Louis van Gaal fiatal védõjét, Timothy Fosu-Mensaht a Manchester United szerda esti, Watford elleni gyõzelme után.


A védõ elõször lépehetett pályára kezdõként a Vörös Ördögök felnõtt csapatában, azt követõen, hogy a hétvégén csereként már bemutatkozhatott az Arsenal elleni rangadón. Van Gaal úgy döntött, hogy honfitársával, Daley Blinddel karöltve a védelem közepén kap majd helyet a 18 éves játékos, míg Marcos Rojo a balszélen játszik majd.

 

Fosu-Mensah nem is lógott ki tapasztaltabb társai között teljesítményével, és bár az elsõ félidõben begyûjtött egy sárgalapot, segített kapott gól nélkül megõrizni csapata kapuját néhány utolsó pillanatos mentéssel.

 

A tinédzserkorú holland játékos elismerésre méltó módon bírt el a Watford nagyra tartott csatárpárosa, Troy Deeney és Odion Ighalo direkt játékstílusával, így a Manchester United egy hónap után újra kapott gól nélkül hozott le egy bajnokit.

 

Fosu-Mensah Michael Carrick pihentetése miatt kaphatott játéklehetõséget, Van Gaal pedig nem is ment el szó nélkül teljesítménye mellett mérkõzés utáni sajtótájékoztatóján.

 

 

"Timothy három alkalommal is megmentett minket, szerintem a sebessége miatt" - kezdte a menedzser.

 

"Úgyhogy nagyon elégedett voltam, hogy a pályán van. A második félidõ elején cserét kért [mert rúgást kapott], de a pályán hagytam, mert folyamatosan becsukta az ajtót az ellenfelek elõtt."

 

"Szerintem a fiatalok nagyon jó hangulatot teremtettek, most pedig azt láthatjuk, hogy az öltözõ tele van örömmel, a játékosok nevetnek egymással, ezt nagyon jó látni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!