Carrick türelemre inti a fiatalokat

Michael Carricket lenyûgözték a Manchester United idén berobbant fiataljai, akiknek fényes jövõt jósol, de a csapatkapitány-helyettes szerint türelmesnek kell maradniuk karrierük ilyen kezdeti szakaszában.


Louis van Gaal ebben a szezonban nyolc, a klub akadémiáján nevelkedett játékosnak biztosított eddig bemutatkozási lehetõséget, miután a felnõtt keret számos tagját nélkülözni volt kénytelen sérülések miatt. Mindegyikük elismerésre méltó módon tudott megbirkózni azzal, hogy szintet lépve korábbi idoljaik oldalán kell harcolniuk, az olyanok mint Guillermo Varela, Cameron Borthwick-Jackson, Tim Fosu-Mensah és Marcus Rashford pedig állandó taggá avanzsált a holland menedzser meccsnapi kereteiben.

 

Carrick a vasárnapi United Reviewban megjelent exkluzív interjújában pozitívan beszélt a fiatal társakról.

 

"Hihetetlenül lenyûgöztek engem, mert soha nem könnyû ilyen nagy lépést megtenni" - kezdte a 34 éves középpályás.

 

 

"Ami a leginkább lenyûgözött engem, az az, hogy kettesével-hármasával kerültek fel a csapathoz, pedig valószínûleg sokkal könnyebb beilleszkedni egy csapatba, fõleg ha az gyõztes is, amikor egyedül vagy. De õk jól megállták a helyüket így is; mindegyikük élni tudott a lehetõségével, a jövõ pedig nekik kedvez."

 

Miután közvetlen közelrõl nézhette végig, ahogy a szeme láttára számos fiatal lépett a világot jelentõ deszkákra az Old Traffordon, Carrickben is felidézõdtek saját emlékei, amikor még a West Hamnél vele is hasonló dolgok történtek.

 

"Visszaidézõdtek az emlékeim, amikor láttam, hogy a fiúk milyen lelkesek, mennyire élvezik és milyen jól alakulnak a dolgaik. A világ a lábaid elõtt hever, amikor a karrieredet kezded, és elõttük is még nagyon sok évnyi játékospályafutás áll. Fejben vissza is kalandoztam, amikor még én kezdtem a karrieremet, és elõjöttek az érzések. Remélhetõleg folytatni tudják a megkezdett utat és jó karriert futnak majd be."

 

"Csak türelmesnek kell maradniuk. Emellett természetesen élvezned is kell, amit csinálsz, és továbbra is keményen dolgozni és a megfelelõ irányba haladni, de a türelem a legfontosabb, mert mindenki életében eljönnek a hullámvölgyek is a hullámhegyek után egyik hétrõl a másikra, vagy akár szezonról-szezonra. Amikor lehetõséget kapsz, a lehetõ legjobb teljesítményt kell nyújtanod, és készen kell állnod akkor, amikor újra eljön a te idõd. Lehet, hogy ez nem hetente jön majd el, az is lehet, hogy a két dolog között egy hónap is eltelik, de ha türelmes vagy, akkor eljön az, aminek kell."

 

Fosu-Mensah eddig az utolsó a sorban, aki az akadémiáról kikerülve bemutatkozhatott a felnõtt csapatban, az Arsenal 3-2-es legyõzése alkalmával, a fiatal holland bekk pedig a United szurkolóinak figyelmét is felkeltette, akik talán korábban semmit, vagy csak nagyon keveset tudtak az ígéretes játékos addigi karrierérõl. Vajon Carrick mit tud elmondani a klub 51-es mezszámú játékosáról?

 

 

"Timmy hihetetlen felemelkedést produkál" - tette hozzá.

 

"Elõször is a védelem baloldalán szállt be az Arsenal ellen, pedig nem is az a valódi posztja. Nehéz körülmények között kellett bemutatkoznia, de szerintem hihetetlen módon sikerült a feladatait abszolválnia. Õ egy igazi atletikus testfelépítésû játékos, aki gyors, erõs és jól bánik a labdával."

 

"A Watford ellen szintén nem volt könnyû bizonyítania, mert két fizikálisan fölényben lévõ csatárral [Ighalo és Deeney] kellett felvennie a kesztyût a védelem közepén, akik emellett nagyon veszélyesek, és gólra éhesek is egyben. Szerintem ezt a feladatot is nagyon jól oldotta meg. Szerintem ezek a tapasztalatok nagyban fogják majd segíteni a késõbbiekben, és még több ehhez hasonló teljesítményt láthatunk majd tõle."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!