Sir Alex Ferguson megvédte Van Gaalt

A Manchester Unitednek ez lehet sorozatban a harmadik olyan éve, amikor nem nyernek semmit, és valószínûleg Jose Mourinho érkezését is bejelentik hamarosan, de Sir Alex Ferguson szerint türelmesnek kellene lenniük.


Sir Alex Ferguson azt javasolja a klubjának, a Manchester Unitednek, hogy legyenek türelmesek Luis van Gaallal.

 

A United több, mint 250 millió fontot elköltött 2014 májusa, azaz Van Gaal kinevezése óta. Jelenleg 16 pont hátrányuk van az éllovas Leicesterrel szemben a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájából, illetve az Európa-ligából is kiestek, a Ligakupában pedig a másodosztályú Middlesbrough-val szemben maradtak alul.

 

A csapat még mindig megnyerheti az FA-kupát, de a szurkolók nagy része alig várja, hogy kirúgják Van Gaalt. Ferguson, aki nem támogatja Mourinho kinevezését, úgy gondolja, hogy egy pár sikertelenebb év a klub javára válhat.

 

"Nincs annál egyszerûbb dolog, mint mást kritizálni" - mondta a Sky Sports-nak.

 

"Néhány dologhoz reálisabban kellene hozzáállni - például a rengeteg sérültet is figyelembe kell venni: Phil Jones csak hét meccsen játszott a szezonban, Ashley Young, (Antonio) Valencia, (Luke) Shaw, õk mind nagy veszteségek a csapat számára."

 

 

"Nem számít, hogy melyik csapatról beszélünk. Ha ilyen kaliberû játékosok hiányoznak, az hatással lesz a csapatra."

 

"A másik szempont, amit szintén könnyû elfelejteni, hogy 5 új játékos van a keretben, akiknek ez az elsõ szezonjuk, kettõ közülük pedig még nagyon fiatal, (Anthony) Martial and Memphis (Depay) személyében, de nagyon ígéretesek."

 

"A Manchester United szurkolóinak türelmesnek kell lenniük, amire képesek, mert ezt már megmutatták Matt Busby idejében, és az én idõmben is."

 

"A 150 éves történelmünkbõl megtanulhattuk, hogy megéri néha a siker csendesebb oldalán várakozni egy pár évig, mert utána mindig jobban és erõsebben térünk vissza."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!