Manchester United 1-0 Everton

Sir Bobby Charlton nagy napján a Vörös Ördögök három ponttal gazdagodtak.


Louis van Gaal nem változtatott a kezdõcsapatán, ugyanazt a tizenegy játékost küldte fel a pályára az Everton ellen, mint amelyet a legutóbbi, Manchester City elleni rangadón.

 

A mérkõzés elõtt Sir Bobby Charltont ünnepelte az Old Trafford közönsége annak apropóján, hogy a stadion déli lelátója a mai naptól a legenda nevét viseli.

 

 

Sajnos a mérkõzés elsõ fele nem tisztelgett Sir Bobby elõtt, hiszen a játékosok roppant gyenge 45 percet hoztak össze.

 

Bár az Everton a találkozó elején próbált nyomást gyakorolni a hazaiakra, mindez nem hozott helyzeteket a vendégek számára, de annyit elértek, hogy a manchesteriek nagyon nehezen tudták megjátszani a labdákat.

 

Egészen a 17. percig kellett várni az elsõ említésre méltó eseményre, ekkor Jesse Lingard és Anthony Martial összjátéka végén a francia támadó lõtt 15 méterrõl, a játékszer azonban elsuhant a hosszú kapufa mellett. 

 

Öt perccel késõbb Baines szabadrúgása okozhatott volna veszélyt, a védõ azonban sorfalba lõtt.

 

Már azt hihettük volna, hogy felpörög kissé az összecsapás, ám a csapatok az addigiakhoz képest is egyre pontatlanabbul játszottak. Mindez nem tett jót a találkozónak, amely így szinte helyzetek nélkül folytatódott a szünetig.

 

Egy villanása volt még a Martial-Rashford duónak, szép kombinációjuk végén Martial tört be a tizenhatoson belülre, ám Stones becsúszva mentett.

 

Fordulás után Van Gaal lecserélte Marcos Rojót, aki nagyon gyenge meccset fogott ki ma, képtelen volt megállítani Deulofeut. Az argentin helyett Timothy Fosu-Mensah állt be.

 

Jobban indultak meg a vendégek, Lukaku kétszer is lehetõséghez jutott, ám nem sikerült kapuba találnia, köszönhetõen leginkább Daley Blindnek, aki egész meccsen kiválóan teljesített a védelem tengelyében.

 

A vendégek nyomása ellenére a hazaiak szerezték meg a vezetést. Schneiderlin nagyszerû felívelését Mata szelídítette meg, Rashfordhoz passzolt, aki sarokkal tette le a labdát a felfutó Fosu-Mensah-nak. A védõ centerezett, a hosszún pedig Martial érkezett, aki kis szerencsével, de betalált a kapuba, 1-0!!!

 

 

Két perc sem telt el, hatalmas egyenlítési lehetõséget puskázott el Jagielka. Egy szöglet után tisztán fejelhetett 6 méterrõl a védõ, de a felsõléc mentett.

 

A gól jót tett a meccsnek és a Unitednek is, amely egyre könnyebben tudott felérni ellenfele tizenhatosa elé. Ott azonban elfogyott a tudomány és nem sikerült komoly helyzeteket kialakítani.

 

Jó hír, hogy visszatért a pályára Ander Herrera és Antonio Valencia is, bár utóbbi a megsérülõ Blind helyett állt be.

 

A meccs végén kitámadtak a Stolverkosok és egy sarokrúgás után ismét Jagielka veszélyeztetett, ám David de Gea hatalmasat hárított. Így tett Fosu-Mensah is szinte pillanatokkal késõbb, amikor Mirallas beadását mentette a kapu torkából.

 

Ha szenvedve is, de sikerült bezsebelni a három pontot, ami nagyon kellett. Ezzel a gyõzelemmel a csapat megelõzte a West Hamet és egy pontra megközelítette a negyedik helyezett Man City-t.

 

 

Premier League, 32. forduló
Manchester United 1-0 Everton
Old Trafford

 

Vezette: André Marriner

 

United: De Gea, Darmian, Smalling, Blind(Valencia 82.), Rojo(Fosu-Mensah 46.), Schneiderlin, Carrick(Herrera 58.), Lingard, Mata, Martial, Rashford
Nem használt cserék: Romero, Young, Fellaini, Memphis

 

Everton: Joel, Baines, Jagielka, Stones, Coleman, Cleverley, McCarthy, Lennon, Barkley, Deulofeu(Mirallas 62.), Lukaku
Nem használt cserék: Howard, Oviedo, Kone, Niasse, Besic, Funes Mori

 

Gólszerzõ: Martial 54'

 

Sárga lap: Smalling, Lingard

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!