Herrera kész a legjobb négyért folytatott harcra

Ander Herrera úgy érzi, a Manchester United a Bajnokok Ligájába tartozik, a nagy munkabírású középpályás pedig ezzel együtt kijelentette, az utolsó pillanatig harcolni fognak, hogy biztosítsák helyüket a legrangosabb európai kupasorozatban.


Louis van Gaal legénysége jelenleg ötödik a Premier League tabelláján, és hét mérkõzéssel a végelszámolást megelõzõen egy pontra vannak a negyedik helyen tanyázó városi rivális Manchester Cityhez képest.

 

Herrera vasárnap, az Everton elleni bajnokin csereként visszatérhetett vádlisérülésébõl, a spanyol pedig nagyon örül a megszerzett három pontnak, tekintve, hogy a City is gyõzni tudott a Bournemouth vendégeként. Emellett ez volt a Vörös Ördögök sorozatban második 1-0-s sikere, miután a válogatott szünet elõtt az Etihadban is ilyen arányban tudtak diadalmaskodni.

 

Az elõttük álló, vasárnapi Tottenham Hotspur elleni mérkõzésüket megelõzõen kulcsfontosságú, hogy fenntartsák lendületüket, Herrera elmondása szerint pedig társaival eltökéltek, hogy minél erõsebben fejezzék be szezonjukat.

 

"Ha ötödik vagy a tabellán, és szeretnél odaérni a negyedik helyre, akkor összességében fenn kell tartanod ezt a formát" - kezdte a baszk irányító.

 

"Ez nem lesz könnyû, mert a Manchester City szintén ott szeretne lenni jövõre a Bajnokok Ligájában, de harcolnunk kell ezért. Szerintem készen állunk rá."

 

"A Man Unitednek minden évben a Bajnokok Ligájában kell szerepelnie, úgyhogy mi is ott akarunk lenni. Szerintem az elmúlt 25-26 évben csak egyszer volt olyan szezon, hogy nem szerepeltünk a Bajnokok Ligájában, úgyhogy mi ott akarunk lenni. Mi vagyunk a Man United, nekünk játékosoknak pedig kötelességünk az utolsó pillanatig harcolni, és szerintem képesek vagyunk elérni a célunkat."

 

"A Man City mélyebb kerettel, és nagyon jó játékosokkal rendelkezik, de szerintem most képesek vagyunk velük felvenni a harcot. Ezt már akkor is mondtam, amikor még nem épültek fel a kulcsfontosságú játékosaink. Õk tovább fognak minket segíteni, hiszen Antonio [Valencia] és Ashley [Young] is rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Optimista vagyok."

 

"Csak egy ponttal állunk mögöttük. Idegenben kell játszaniuk a Newcastle ellen - akik a kiesés elkerüléséért játszanak, úgyhogy az nagyon kemény lesz nekik. Szerintem a legutóbbi mérkõzésen megmutattuk, hogy most egy kicsivel jobbak vagyunk náluk. Idegenben gyõztük le õket a manchesteri derbin, úgyhogy van okunk optimistának lenni."

 

 

Egy egész hét áll a United rendelkezésére, hogy felkészüljenek a hétvégi Spurs elleni rangadóra, a White Hart Lanen rendezendõ összecsapás pedig döntõ jelentõséggel bírhat a legjobb négybe kerülésért folytatott harcban. Herrera magabiztos azt illetõen, hogy pozitív eredményt tudnak elérni, emlékeztetve a Vörös Ördögök remek formájára a top csapatok ellenében.

 

"Amikor topcsapatok ellen játszunk, akkor nem aggódok a teljesítményünk miatt, mert szerintem általában mindig jók vagyunk ellenük" - tette hozzá.

 

"A legnehezebb mérkõzések számunkra, vagy amikor egy kicsit jobban aggódom, amikor nem topcsapatok ellen játszunk."

 

"Most egy hét áll rendelkezésünkre, hogy edzünk és felkészüljünk a mérkõzésre. Ez nem túlzottan megszokott. Ebben a szezonban szinte három naponta játszanunk kellett, úgyhogy nagyon jól fel kell készülnünk, mert láttuk a Liverpool elleni meccsüket. Szerintem gyõzelmet érdemeltek volna, irányították a mérkõzés egész második félidejét, úgyhogy nem lesz könnyû dolgunk, de amikor topcsapatokkal kerülünk szembe, akkor jobban teljesítünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!