Tottenham Hotspur 3-0 Manchester United

A United 5 perc 47 másodperc alatt három gólt kapott, a Spurs megérdemelten nyerte meg a találkozót a rendkívül gyenge támadójátékot bemutató manchesteriek ellen.


Csúszott a találkozó kezdése, mivel a Vörös Ördögök busza dugóba került, így fél órával késõbb kezdtek a csapatok.

 

Ez a kis közjáték talán a hazaiakat zavarta meg jobban, hiszen a meccs elsõ 15 percében inkább az történt a pályán, amit a United akart. Fölényes labdabirtoklása révén a vendégek elérték azt, hogy a Spurs játékosai szinte semmi veszélyt nem jelentettek David de Gea kapujára az elsõ negyedórában.

 

Közben a másik oldalon Jesse Lingard próbálkozását, valamint Juan Mata szabadrúgása után Anthony Martial centerezését jegyezhettük fel, ám utóbbi esetben a védõk ha nehezen is, de mentettek a kapu elõl.

 

A 11. percben Timothy Fosu-Mensah és Mata nagyszerû összjátéka után a fiatal holland iramodott meg a jobb szélen, beadás helyett cselezett, majd lövésre szánta el magát, amibõl végül szöglet lett.

 

Az elsõ említésre méltó helyzetet a 17. percben láthattuk a Tottenhamtõl, Lamela lapos centerezésére Kane csapott le, de 7 méterrõl képtelen volt betalálni, hisz De Gea lábbal hárított. Még ha sikerült is volna bevágnia a labdát a kapuba, akkor sem lett volna gól, mert az angol lesen állt.

 

A hazaiak egyre többet birtokolták a játékszert, sokkal feljebb is tudtak lépni, így többször kerültek a Vörös Ördögök tizenhatosáig.

 

Lamela beadása kiesett De Gea kezébõl, éppen Kane elé, ám a csatár most sem örülhetett a gólnak, mert Fosu-Mensah hatalmasat mentett.

 

Egy perccel késõbb még nagyobb lehetõség adódott Pochettino csapata elõtt, Eriksen tekert Lamela fejére, aki 6 méterrõl a rövid kapufa mellé fejelt.

 

Az elsõ 30 perc végén Walker futott el szélen, majd elment Marcos Rojo mellett is, Fosu-Mensah azonban ismét jó helyen volt és újra óriásit hárított.

 

Az utolsó 15 perc inkább a hazaiaké volt, de komolyabb helyzete már nem volt a londoniaknak, míg a United kontrái hamar elhaltak.

 

Bár Martialban látszott az akarás, neki sem igazán ment a játék, míg Marcus Rashfordot teljesen kikapcsolták az ellenfél védõi. Lingard sem nagyon tudott nagyot alkotni, míg Matának sokszor kellett kisegítenie Fosu-Mensah-t, így a támadásokhoz nem tudott sokat hozzátenni.

 

 

A második játékrészt a Spurs kezdte jobban, Eriksen, Dier és Kane is lövésre lendítette lábát, ám De Gea mindhárom esetnél remekül állta a sarat.

 

A United csak 15 perc után ébredt, elõbb Lingard lõtt, de nem talált kaput, majd a 62. percben Martial három védõt megverve lövõhelyzetig cselezett, ám Lloris nagyot mentett, nagy lehetõség maradt ki.

 

A 65. perctõl egyre komolyabb nyomás alá helyezte ellenfelét a hazai gárda, ami a 70. percben góllá is érett. A vendégek térfelének közepén nagy csata alakult ki a labdáért, amit végül a Tottenham szerzett meg, Eriksen kapta meg a játékszert bal oldalon, egybõl áttekert Alli elé, akirõl Daley Blind lemaradt, a fiatal támadó pedig könnyedén lõtt a kapuba. 1-0 a hazaiaknak.

 

Négy perccel késõbb Lamela szabadrúgását Alderweireld csúsztatta a hosszúba, megduplázva a londoniak elõnyét. És hogy a rémálomból ne tudjon felébredni egyetlen manchesteri szurkoló sem, arról Lamela gondoskodott hamar. Az argentin támadó a 76. percben lõtt a kapuba Rose átadását követõen. Ezúttal is Blind maradt le emberérõl...

 

A 3-0 ellenére sem állt le a Spurs, újabb két hatalmas védést kellett bemutatnia a United spanyol kapusának.

 

Az utolsó 10 perc legemlékezetesebb pillanata Walker és Memphis Depay kakaskodása volt, amit végül sárga lapokkal büntetett Dean játékvezetõ.

 

Premier League, 33. forduló
Tottenham Hotspur 3-0 Manchester United
White Hart Lane

 

Vezette: Mike Dean

 

Tottenham: Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Dembele, Lamela(Chadli 87.), Eriksen, Alli(Mason 90.), Kane(Son 88.)
Nem használt cserék: Vorm, Wimmer, Trippier, Carroll

 

United: De Gea, Fosu-Mensah(Darmian 68.), Smalling, Blind, Rojo, Schneiderlin, Carrick, Mata(Memphis 77.), Lingard, Martial, Rashford(Young 46.)
Nem használt cserék: Romero, Valencia, Fellaini, Herrera

 

Gólszerzõ: Alli 70', Alderweireld 74', Lamela 76'

 

Sárga lap: Rose, Walker, Alli illetve Darmian, Memphis, Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!