West Ham United 1-2 Manchester United

A Manchester United bejutott az FA-kupa elõdöntõjébe, amit az Everton ellen vívhat majd a Wembley-ben!


Louis van Gaal két helyen változtatott a Tottenham elleni kezdõcsapatához képest, Juan Mata és Morgan Schneiderlin helyett Marouane Fellaini és Ander Herrera játszhatott.

 

A hazaiak kezdték határozottabban az összecsapást, az elsõ negyedóra róluk szólt, bár hatalmas helyzeteig õk sem jutottak, de labdabirtoklásban mindenképp õk voltak a jobbak és leginkább a manchesteri térfélen gurult a labda. David de Geának egy feladata akadt ezen idõszak alatt, azt is könnyen megoldotta Enner Valencia próbálkozása után.

 

Tizenöt perc után kezdett éledezni a vendégcsapat. Fellaini labdaszerzése után a belga játékos Marcus Rashfordot játszotta meg, a fiatal csatár lövése egy védõrõl szögletre pattant.

 

A 18. percben Fellaini veszélyeztetett, Randolph nagyot védett, ismét szöglethez jutott a United, ám a sarokrúgások semmi veszedelmet nem jelentettek a hazai kapura.

 

Percekkel késõbb Rashford ismét lõtt, ezúttal is csak szögletnek örülhetett, majd a másik kapu elõtt Valencia elõzte meg Daley Blindet, lövését ezúttal is könnyedén fogta De Gea.

 

A 35. perc hozta a félidõ legnagyobb helyzetét. Rashford ugratta ki Jesse Lingardot, a támadó lövését azonban Randolph lábbal hárította. Be kellett volna rúgni ezt!

 

Percek voltak csak hátra, Anthony Martial passzolt a bal szélen felfutó Marcos Rojo elé, a védõ okosan visszagurított a tizenhatos vonalára, Herrera lekészített Rashfordnak, a fiatal csatár lövése kipattant a mezõnybe, ahol érkezett Michael Carrick és 25 méterrõl lõtt, de jó egy méternyit tévedett.

 

Összességében egyik csapat sem érdemelt elõnyt, túl óvatosra vették a meccs elsõ felét és bár talán a Vörös Ördögök többet támadtak, nem sok veszélyt jelentettek a kapura.

 

A második játékrészre a vendégek sokkal elszántabban futottak ki ellenfelüknél, amit már Lingard próbálkozása is megerõsített, a támadó azonban nem talált kapuba. 

 

Az 54. percben Antonio adta el a labdát saját térfélen, Martial csapott le rá, indította Rashfordot, aki Tomkins mellett 14 méterrõl csodaszép gólt tekert a hosszú felsõbe, 0-1!

 

 

A kapott gólra Kouyate próbált válaszolni, de 25 méterrõl csúnyán kapu fölé lõtt. Antonio is próbálta javítani hibáját, de De Gea könnyedén szedte fel a játékszert.

 

A 67. percben járt a mérkõzés, Lingard ívelt át a hosszúra, Martial lövése egy védõrõl megpattant, éppen az érkezõ Fellaini elé, aki combbal kapuba sodorta a labdát, megduplázva ezzel csapata elõnyét!

 

 

A kétgólos elõny tudatában a Vörös Ördögök visszább álltak, ám a West Ham szinte csak szögleteket tudott kiharcolni. Íveléseik nem jöttek be egészen a 78. percig, amikor egy Payet-szöglet megpattant, De Gea a gólvonalon mentett lábbal, majd az újabb szöglet Carrollt találta meg a hosszún, a csatár középre fejelt, érkezett Tomkins és közelrõl szépített, 1-2.

 

Az utolsó 10 percben próbálta megvédeni elõnyét a United, ám a rendes játékidõ végsõ pillanataiban nagyon nyomott a West Ham. Elõbb Carroll fejese kerülte el centikkel De Gea kapuját, majd a 89. percben elõbb Kouyate 6 méterrõl leadott lövését hárította lábbal a spanyol kapus, majd a kipattanót Carroll lõtte rá 16-ról, ezt is védte De Gea, ám kijött róla, Kouyate lecsapott a labdára és bevágta a kapuba azt, de lesen állt, így elmaradt az egyenlítés.

 

A ráadás perceiben Payet próbált szabadrúgásból betalálni, de a sorfal remekül állt.

 

Összességében a Vörös Ördögök többet tettek a gyõzelemért és megérdemelték a továbbjutást egy olyan West Ham ellen, mely hazai pályán ebben a szezonban nagyon erõs volt. 

 

 

FA-kupa, negyeddöntõ, újrajátszás
West Ham United 1-2 Manchester United
Upton Park

 

Vezette: Roger East

 

WHU: Randolph - Antonio, Tomkins, Ogbonna, Cresswell - Noble, Kouyate - Valencia(Moses 62.), Payet, Lanzini(Emenike 74.) - Carroll
Nem használt cserék: Adrian; Collins, Oxford, Hendrie; Obiang

 

United: De Gea - Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo(Valencia 68.) - Fellaini, Carrick - Lingard, Herrera(Schneiderlin 76.), Martial - Rashford(Rooney 90.)
Nem használt cserék: Romero; Memphis, Mata, Young

 

Gólszerzõ: Tomkins 78' illetve Rashford 54', Fellaini 67'

 

Sárga lap: Carroll illetve Carrick, Rojo, Herrera

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!