Fellaini: Reagálnunk kellett

Marouane Fellaini elárulta, a gyõzelem volt a legfontosabb a Manchester United számára szerda este, ami sikerült is, így a Vörös Ördögök bejutottak az FA-kupa elõdöntõjébe.


A középpályás visszatért a kezdõcsapatba és nagyon fontos gólt szerzett a találkozón, amivel hozzájárult ahhoz, hogy a United 2-1-re nyerjen a sorozat 6. körének újrajátszott találkozóján az Upton Parkban és ezzel jegyet foglalt április 23-ra, amikor is korábbi klubja, az Everton ellen léphet pályára a Wembley-ben.

 

Fellaini elégedett volt csapata teljesítményével, amivel válaszolni tudott a Tottenham ellen elszenvedett 3-0-s vereségre - még úgy is elégedett volt, hogy a Kalapácsosok James Tomkins fejesgólja után nyomtak az egyenlítésért.

 

"Természetesen reagálni akartunk, ami sikerült és nyertünk" - nyilatkozta a belga az MUTV-nek. "Hetven-nyolcvan percig jól teljesítettünk; sok helyzetet kialakítottunk és tartottuk a labdát."

 

"A végén nehéz volt, mert nagyon nyomtak, így nehezebb volt megtartani a játékszert, de ma a legfontosabb az volt, hogy megnyerjük a meccset. Mindenki örül és folytatnunk kell ezt."

 

Miután Marcus Rashford zseniális tekeréssel nyitotta meg a góltermelést, egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy Fellaini közelrõl betaláljon azáltal, hogy Anthony Martial lövése éppen hozzá pattant.

 

"Tudtam, hogy ki fogja hagyni [Martial], mert ballal lõtt!" - viccelt Marouane, aki harmadik gólját lõtte a szezonban. "Ott álltam a kapu elõtt és csak a kapu felé fordítottam a térdem. Végül ez fontosnak bizonyult."

 

 

"Mindig jó dolog gólt szerezni; jót tesz az önbizalomnak. Most lesz egy meccsünk szombaton, amit meg kell nyernünk saját szurkolóink elõtt."

 

Fellaini a 18 éves Rashfordot is dicsérte, aki már hatodik gólját szerezte 11 mérkõzés alatt.

 

"Nagyszerû találat volt, nagyon örültem miatta. Jelen pillanatban jól teljesít és gólokat szerez, ami fontos a csapatnak, jó lökés számunkra, úgyhogy remélem így folytatja."

 

Fellaini már játszott egy elõdöntõt a kupában, tagja volt annak az Evertonnak, mely 2009-ben kiütötte a sorozatból a Unitedet, de a 28 éves játékos reméli, segíteni tudja a manchesteri csapatot abban, hogy megnyerje a trófeát és sikerrel zárja a szezont.

 

"Amikor nyolc éve az Evertonnál voltam, elõdöntõt játszottunk a United ellen és nyertünk. Remélem, ezúttal is a gyõztes oldalon állok majd."

 

"Egy ilyen klubnál, mint a Manchester United, nyernünk kell valamit. Szerintem minden játékos ezt akarja tenni ebben a szezonban."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!