Manchester United 1-0 Aston Villa

Harmatgyenge játékkal, de a Manchester United megpecsételte az Aston Villa sorsát, ezzel pedig tapad a Manchester Cityre.


Louis van Gaal a hétközi FA-kupa találkozóhoz képest jó néhány helyen változtatott, így többek között a sérülésébõl visszatérõ csapatkapitány, Wayne Rooney is kezdõként léphetett pályára.

 

Egyik csapat sem kezdett igazán nagy iramban. A United a szokásos labdatartós játékkal rukkolt elõ, helyenként egy-egy körömpasszos kombinációval próbáltak ritmust váltani, de többnyire inkább a szélrõl - Valencia és Rojo révén - beadásokkal próbált operálni a csapat. Annak köszönhetõen, hogy a vendégek betömörültek a kapujuk elé, illetve öt védõvel léptek pályára, ezen beadások többségét blokkolták, aminek következtében a 17. percben már az ötödik szögletét végezhették el a Vörös Ördögök, azonban igazi veszélyt egyik sem jelentett Guzan kapujára.

 

A 23. percben Mata és Rashford passzolták ki a jobb oldalon a rájuk kilépõ védõket, így a spanyol betört a büntetõterületen belülre, viszont lövése nagyon lecsúszott, nem sikerült helyzet adta lehetõséggel élni. Az eset után a hazaiak tizenegyest reklamáltak, hiszen Cissokho próbált nagy lendülettel keresztezni, de Mata inkább … Hat perccel késõbb az ex-manchesteri Richardson vette célba De Gea kapuját, lövése azonban jócskán fölé szállt.

 

A 32. percben Rooney gyorsan elvégezte a felezõvonalnál megítélt szabadrúgást, hosszan indította a jobb szélen felfutó Valenciát, aki laposan középre lõtt, az érkezõ Rashford pedig védõje takarásából a kapu közepébe gurított, 1-0.

 

 

A félidõ hátralévõ részében néhány átlövési kísérletet láthattunk, elõbb Rooney lövését védte könnyedén Guzan, majd Memphis szabadrúgása akadt el a sorfalban, míg a túloldalt Ayew lövésébe kellett a védelemnek blokkolnia.

 

A második játékrész elején Rashford próbált újra eredményes lenni, elõször betört a tizenhatoson belülre, azonban az érkezõ védõ megakadályozta a támadást - ha a fiatal csatár nem próbál minden áron talpon maradni, lehet, hogy büntetõt kapott volna a United  - majd Mata kiugratását lõtte nem sokkal a rövid sarok mellé. Ebben a játékrészben Memphis is próbált aktívabb lenni, cseleivel sikerült a védõk mögé kerülnie, majd egy kapu fölé szálló lövést is feljegyezhettünk a neve mellé, de továbbra sem sikerül maradandót alkotnia.

 

A vendég védelem nem egyszer bemutatta, hogy miért is kapott annyi gólt a szezon során, két szögletnél is amatõr módon teljesen üresen hagyták Matát a rövid saroknál, azonban elsõ kísérletét hárította Guzan, míg a második elment a kapu elõtt keresztbe.

 

 

A Manchester United érezhetõen elkényelmesedett, így a korábbi - pörgõsnek szintén nem nevezhetõ - tempóból is visszavett, aminek az lett az eredménye, hogy a mérkõzés végén igyekezni kellett, hogy ne egyenlítsen az Aston Villa. A 84. percben egy szögletet követõen a lecsorgó labda a két perccel korábban pályára lépõ Gestede elé került, a lövése azonban a kapufáról levágódott, majd az ezt követõ szögletbõl Clark fejesét kellett De Geanak hárítania.

 

A hosszabbítás perceiben még Memphis tört be az ellenfél tizenhatosán belülre, lövését a kapufa segítségével sikerült Guzannak hárítania.

 

Összességében egy nagyon gyenge célfutballal rukkolt elõ a Manchester United, ami a biztos kiesõ Aston Villa ellen teljes mértékben érthetetlen és elfogadhatatlan.

 

Premier League, 34. forduló

Manchester United 1-0 Aston Villa

Old Trafford, 75411 nézõ

 

 

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: De Gea, Valencia, Smalling, Blind, Rojo, Schneiderlin, Fellaini, Mata(Fosu-Mensah 90.), Rooney(Lingard 67.), Memphis, Rashford(Martial 76.)

Nem használt cserék: Romero, Darmian, McNair, Young

 

Villa: Guzan, Hutton, Lescott, Clark, Cissokho, Bacuna, Westwood, Gueye, Richardson (Gestede 82.), Ayew, Sinclair

Nem használt cserék: Bunn, Gil, Grealish, Lyden, Richards, Sanchez

 

Gólszerzõ: Rashford 32’

 

Sárga lap: Richardson

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!