Van Gaal: Közel vagyunk a Spurshöz

Louis van Gaal szerint a Manchester United a Tottenhammel együtt harcban lehetne a bajnoki címért, ha lenne egy 'felnõtt kreatív játékosa'.


A Vörös Ördögök a ma esti Crystal Palace elleni bajnoki elõtt 12 pontos hátrányból követik Mauricio Pochettino második helyezett Tottenhamjét, miután néhány hete 3-0-s verésbe szaladtak bele a White Hart Lane-n.

 

Van Gaal szerint azonban a vereség mértéke és a pontkülönbség nem képezi le jól a két csapat közötti minõségbeli különbséget.

 

A holland ezzel együtt pedig újra felhívást intézett a vezetõséghez - amit már megtett tavaly nyáron, illetve az idei télen is - hogy igazoljanak kreatív támadójátékost a Unitedbe.

 

"A szezon elején 1-0-ra legyõztük a Tottenhamet, a mostani mérkõzésen pedig 70 percig mi voltunk a jobb csapat, amelyet követõen viszont kommunikációs hibák követték egymást" - kezdte Van Gaal.

 

"Úgyhogy nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne a Tottenham és a Manchester United között, mindez csak a pontok számában van meg. Több mérkõzést nyertek és több gólt is szereztek, mindezt pedig azért, mert több kreatív játékosuk van."

 

"Mindig ez a helyzet. Elõre közöltem, hogy mire van szükségünk, és a véleményem az, hogy nem rendelkezünk felnõtt szinten elég kreatív játékossal. Ezt mindenki tudja."

 

 

Van Gaal 2014-ben, mielõtt Pochettino ült volna le a kispadjukra, visszautasította a Spurs ajánlatát, áprilisi vereségüket követõen pedig azt nyilatkozta, a United mindig is "nagyobb klub" lesz, mint a londoniak.

 

A United elõtt matematikailag még ott a lehetõség, hogy odaérjenek a Bajnokok Ligája-selejtezõt érõ negyedik helyre a bajnokságban, és megnyerjék az FA-kupát is, amelyért a hétvégén tehetnek a Wembleyben, ahol az Evertonnal randevúznak az elõdöntõben.

 

Wayne Rooney is számításba vehetõ lesz egykori nevelõklubja ellen, miután visszatérhetett térdsérülésébõl, kezdõcsapatbeli helye azonban korántsem biztosított.

 

"Ez függ attól, miként játszik, mint minden más játékos esetében is" - tette hozzá.

 

"Meg kell néznünk, milyen játékra képes. Meglátjuk, miként érzi magát a Crystal Palace elleni második félidõben, emellett pedig jól is kell teljesítenie."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!