Van Gaal egyelõre félreteszi a büszkeséget

Louis van Gaal elõször vezetheti ki menedzserként a Wembleyben csapatát, amikor ma az FA-kupa elõdöntõjében az Evertonnal csapnak össze.


Azonban, ahogy a MUTV-nek adott interjújában és a sajtótájékoztatón is elmondta csütörtökön, egyelõre a büszkeséget, amit emiatt érez, félreteszi - erre majd ráér, amikor a Stolverkosok elleni mérkõzés lefújásakor eldõl a párharc végkimenetele.

 

"Amikor egy döntõzõ csapat menedzsere lehetek, akkor büszke leszek" - kezdte.

 

"Elõször le kell gyõznünk az Evertont - Angliában ez pedig mindig nehéz feladat."

 

"Az õ játékosaiknak is motivációt kell jelentsen, hogy az elõdöntõben játszhatnak, a döntõ ugyanis mindig kivételes ebben a kupasorozatban."

 

A két csapat elõzetes formája eléggé kontrasztos, ugyanis a liverpooli alakulat legutóbbi hat mérkõzését képtelen volt megnyerni, míg a Vörös Ördögök ugyanennyi alkalomból ötször is begyûjthették a gyõzelmet.

 

A két csapat szerencséjében lévõ különbséget legjobban a szerdai forduló szemléltette, amikor a United 2-0-s gyõzelmet aratott a Crystal Palace felett hazai pályán, míg az Everton egy négygyólos verésbe szaladt bele a Mersey-parti derbin az Anfielden. Van Gaal szerint azonban a korábban megfigyelhetõ trendek csak kis hatással lesznek az elõdöntõ végkimenetelére.

 

"Mi is számos alkalommal szenvedtünk vereséget nagy mérkõzések elõtt, aztán újra túléltük és életben maradtunk" - tette hozzá.

 

"Szerintem egy kupamérkõzés mindig önmagában értelmezendõ, mert a körülmények különlegesek."

 

"Megmutattuk már ezt ebben a szezonban, amikor kikaptunk az Arsenaltól - és a következõ mérkõzésünket [véletlenül pont az Everton ellen] megnyertük. És ugyanez volt a Liverpool után is: kikaptunk 2-0-ra (az Európa-ligában), majd döntetlenre tudtuk menteni a West Ham elleni FA-kupa összecsapásunkat - az pedig nagyon fontos volt."

 

 

Van Gaal nem felejtkezett el elismerõ szavakkal nyilatkozni kollégája, Roberto Martinez munkájáról, aki számtalan fiatal tehetséget épített be együttesébe a Goodison Parkban.

 

"Egy jó menedzsert jelez az, amit csinál, mert én is ugyanúgy hiszek a fiatal játékosokban."

 

"Õk mindig ösztönzést jelentenek egy csapaton belül, amely nagyon fontos. Szerintem szükséges, hogy megfelelõ elegye alakuljon ki a fiatal, és a tapasztaltab játékosoknak egy kereten belül."

 

A United menedzsere parádés renoméval rendelkezik más európai országokban, ami a kieséses rendszerû kupasorozatok megnyerését illeti, 1993-ban az Ajaxszal nyert holland kupát, 1998-ban a Barcelona élén hódította el a spanyol Király-kupát, míg 2010-ben a Bayern Münchennel zsebelhette be a német kupát.

 

"Menedzserként mindig fantasztikus emlék, ha nyersz a kupában. Én pedig szerencsés menedzser vagyok, mert eddig minden olyan országban tudtam gyõzni, ahol dolgoztam, úgyhogy ennek a folytatása a célom itt is. De persze ez nem ennyire könnyû dolog."

 

"Szerintem a legkülönlegesebb élmény Németországban volt, mert õk nagyon nagy körítést szerveztek a mérkõzéshez, de azt gondolom, hogy Angliában még annál is nagyobb eseménynek kell lennie a döntõnek, mint ami ott volt."

 

Az FA-kupa varázsára utalva Van Gaal visszaidézte, amikor még a holland televízióban gyerekként követte az angol kupadöntõket:

"Az egyetlen mérkõzés, amit látni lehetett a tv-ben, az a kupadöntõ volt, minden évben egyetlen egy szombaton. Késõbb, természetesen, mivel minden gondolatom a futball körül forgott, már alig vártam a kupadöntõt, úgyhogy számomra ez egy nagyszerû emlék."

 

"És most, Angliában, amikor látom az embereket az utcán, nagyon izgatottak, úgyhogy érezhetõ, mennyire fantasztikus sorozat ez a szurkolók számára."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!